Germanii îl consideră pe Donald Trump mai periculos decât Vladimir Putin, Kim Jong Un şi Xi Jinping (sondaj)

Germanii îl consideră pe Donald Trump mai periculos decât Vladimir Putin, Kim Jong Un şi Xi Jinping (sondaj)

Preşedintele american Donald Trump este considerat de germani mai periculos decât omologii săi rus Vladimir Putin, nord-coreean Kim Jong Un şi chinez Xi Jinping, dar şi decât liderul suprem iranian Ali Khamenei, indică un sondaj de opinie realizat de YouGov şi publicat miercuri de DPA.

Sondajul, realizat pe un eşantion de 2.024 de persoane în perioada 16-18 decembrie, arată că în opinia a 41% dintre germani Trump reprezintă cea mai mare ameninţare dintre cei cinci lideri menţionaţi. O proporţie de 17% dintre germani au optat pentru Kim, câte 8% pentru Putin şi Khamenei, iar Xi este considerat cel mai mic pericol (7%).

În urmă cu un an, sondajul similar realizat de YouGov arăta că 48% dintre germani îl considerau pe Donald Trump mai periculos decât Vladimir Putin şi Kim Jong Un.

Un alt sondaj, realizat de institutul Kantar pentru grupul media Funke, relevă că 57% dintre germani au încredere în preşedintele francez Emmanuel Macron şi doar 53% în cancelarul german Angela Merkel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria