Germanul Artur Fischer, inventatorul diblului din plastic, a încetat din viață la 96 de ani

Germanul Artur Fischer, inventatorul diblului din plastic, a încetat din viață la 96 de ani

Germanul Artur Fischer, inventatorul diblului din plastic și a blitz-ului pentru aparatele foto, obiecte de uz curent pentru întreaga planetă, a încetat din viață miercuri, la 96 de ani, transmit vineri DPA și EFE pe baza unui anunț făcut de consorțiul care îi poartă numele.

El s-a născut la 31 decembrie 1919, în orașul Waldachtal-Tumlingen, de 5.700 de locuitori, din regiunea Pădurea Neagră (sud-vestul Germaniei), în care a trăit întreaga sa viață și unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse.

Artur Fischer a înregistrat în 1949 prima invenție, flash-ul sincronizat pentru aparatele de fotografiat. Câștigurile obținute i-au permis să-și înființeze propria firmă, DIY, care a devenit un brand recunoscut la nivel mondial. Cea de-a doua mare invenție a sa a apărut în 1958: diblul din plastic pentru perete. El este deținătorul a peste 1.100 de patente de invenții, iar în 2014, Oficiul European pentru Patente (EPO) i-a acordat Premiul Inventatorul European ca recunoaștere pentru întreaga sa activitate.

Firma sa are un volum de afaceri de aproximativ 661 de milioane de euro pe an, este condusă din 1980 de fiul său Klaus, are peste 40 de filiale în 32 de țări și mai bine de 4.100 de angajați, menționează EFE.

AGERPRES/(AS-autor: Cristina Mac, editor: Codruț Bălu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”