Gest frumos al unei românce în Italia - Ce a făcut atunci când a găsit un portofel cu 2.300 de euro

Gest frumos al unei românce în Italia - Ce a făcut atunci când a găsit un portofel cu 2.300 de euro

O româncă a găsit un portofel pierdut , pe o stradă din Italia. Înăuntru, se afla o sumă de bani deloc neglijabilă, echivalentul salariului ei pentru aproximativ patru luni. Cu toate acestea, femeia nu a stat pe gânduri în privința a ceea ce avea să facă mai departe.

Portofelul conținea mai bine de 2.300 de euro, în numerar FOTO Pixabay

Portofelul a fost găsit în Piazza Garibaldi din Alessandria. Conținea documente, câteva carduri de credit, dar și mai bine de 2.300 de euro, în numerar. Toate au ajuns pe mâna unei românce, rezidentă în Italia, notează publicația Știri Diaspora .

Femeia nu s-a lăsat impresionată de bani, ci a preferat să facă un gest frumos și onorabil. Ea mers la prima secție de poliție și l-a predat carabinierilor. După ce au efectuat investigațiile necesare , oamenii legii au luat legătura cu posesorul bunurilor.

Cui aparținea portofelul pierdut

Portmonelul era al unui tânăr antreprenor, care s-a arătat recunoscător. Bărbatul a cerut să o întâlnească pe femeie, pentru a-i mulțumi personal.

După cum subliniază o notă a comandamentului provincial al Arma, românca a dat dovadă de un simț civic apreciabil și deloc de neglijat, notează Corriere Torino.

Gestul româncei este un exemplu demn de urmat și ar trebui să fie apreciat, deoarece evidențiază importanța valorilor etice și a respectului față de proprietatea altora. Presa locală spune că ea a demonstrat un exemplu strălucit de integritate și bunătate, alegând să predea autorităților portofelul cu banii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /