Gest INCREDIBIL făcut de un JUDECĂTOR din SUA care a CONDAMNAT un VETERAN!

Gest INCREDIBIL făcut de un JUDECĂTOR din SUA care a CONDAMNAT un VETERAN!

Un fost soldat al Fortelor Speciale, care a efectuat 4 misiuni in Afganistan, de-a lungul unei cariere de aproape doua decenii in Armata SUA, a fost condamnat de un judecator american la 24 de ore de inchisoare dupa ce a recunoscut ca a condus sub influenta alcoolului. Judecatorul, constient ca veteranul sufera de stres post-traumatic, i s-a alaturat dupa gratii dupa condamnare pentru a-i tine companie, relateaza abc11.com .

In timpul misiunilor in Afganistan, sergentul Joseph Serna a fost aproape sa moara de 3 ori: o data de o bomba plasata pe marginea drumului si o data cand un atacator sinucigas s-a aruncat in aer.

In timpul misiunii din 2008, Serna si alti 3 soldati se deplasau intr-o masina pe un drum neasfaltat ingust din Kandahar cand masina s-a rasturnat intr-un canal cu apa. Serna a fost singurul supravietuitor, iar unul dintre camarazii sai si-a pierdut viata salvandu-l.

Pentru activitatea sa in Afganistan, Serna a primit 3 medalii Purple Heart precum si alte onoruri militare. Precum multi alti veterani care au luptat, Serna nu si-a putut lasa trecutul in urma, suferind de stres post-traumatic.

Serna a intrat, la solicitarea instantei, intr-un program de tratament pentru veterani, aparand de 25 de ori in fata judecatorului Lou Olivera pentru a i se verifica procesul de recuperare.

Intr-o astfel de infatisare, veteranul a recunoscut ca a mintit in legatura cu un test recent de urina. Ca raspuns, Olivera l-a condamnat la o zi de detentie, iar apoi a mers la inchisoare sa i se alature.

"Joe tremura cand a venit sa se predea", a declarat judecatorul pentru Fayetteville Observer. "Am decis sa imi petrec noaptea executand sentinta cu el'.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria