Gesturi de nervozitate ale lui Putin în timpul interviului luat de Tucker Carlson VIDEO




Gesturi de nervozitate ale lui Putin în timpul interviului luat de Tucker Carlson VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin a părut să facă eforturi să-și mascheze o crampă la un picior, a scris canalul Belarus Nexta drept comentariu la un extras video din timpul interviului pe care i l-a acordat comentatorului politic conservator Tucker Carlson. Fragmentul în care Putin pare să încerce să-și controleze nervozitatea a fost distribuit de editorialistul Bild Sebastian Geisler.

Piciorul drept pare să aibă o zvâcnire, în timp ce piciorul stâng pare cuprins de o crampă pe care Putin încearcă să o oprească apăsându-și mâna pe el și întinzându-l, a comentat jurnalistul Bild. Totodată, își scoate ceasul și își masează încheietura mâinii, ceea ce ar fi un alt semn de nervozitate.

Pe de altă parte, experți în limbaj corporal precum Judi James, citată de MailOnline, au explicat că Putin reușit să-l dezarmeze pe Carlson de la bun început apelând la truc simplu, care i-a permis să „controleze narațiunea”.

„Cu un Carlson aproape înghețat în fața lui, Putin a folosit oportunitatea de a sta în fața camerelor globale pentru a ține o prelegere de istorie care a durat aproape două ore”, spune James.

După ce a folosit tehnici de limbaj corporal pentru a destabiliza încrederea lui Carlson, Putin a reușit să „păstreze controlul asupra narațiunii, a momentului și a direcției” interviului, care a fost înregistrat marți la Moscova.

Putin l-a abordat pe Carlson într-o manieră famiiară, dar în același timp a folosit gesturi „puternice” de control „în stilul unui profesor care controlează o clasă” pe toată durata interviului.

„Obrajii rotunjiți în mod constant sugerează că îi făcea plăcere”, spune James, expert în limbajul corpului, autoare a mai multor cărți pe această temă.

„Au existat chicoteli și ridicări din umeri și gesturi care au fost folosite pentru a-i susține teza că istoria sa ca președinte a fost în primul rând despre ramuri de măslin și apoi despre defensivă.

„Ridicările sale de umeri și gesturi ale gurii au fost făcute pentru a semnala regretul și un aer de „nu e vina mea”, continuă James.

„El a ridicat ambele mâini la înălțimea pieptului, cu palmele orientate spre exterior și degetele desfăcute, într-un gest puternic menit să respingă lucruri și să se apere”, a explicat ea.

Primul gest al lui Putin a fost un act de distragere a atenției care a părut o intenție timpurie de a prelua conducerea, spune James.

„În timp ce Carlson punea prima întrebare, Putin părea ocupat să se joace cu ceasul”, a remarcat ea.

El i-a desfăcut cureaua înainte de a-l așeza foarte deliberat pe masă și părea să verifice ora ca și cum ar fi controlat orice moment', a explicat ea.

Totodată, Putin l-a dezarmat pe Carlson cu o remarcă personală, spune James.

El a început cu „educația ta la bază este istoria, din câte am înțeles”, ceea ce sugerează că s-a interesat de Tucker.

În ceea ce privește gesturile pe care le-a folosit pentru a prelua frâiele interviului, expertul spune că liderul autoritar rus „a folosit frecvent degetul arătător îndreptat în sus și, la un moment dat, a făcut gestul cu ambele degete arătătoare.

„Acesta este un semnal foarte puternic de control și autoritate”, a explicat James, potrivit MailOnline.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat