Gheața folosită în restaurante te poate îmbolnăvi? Iată ce ar trebui să știi

Gheața folosită în restaurante te poate îmbolnăvi? Iată ce ar trebui să știi

Consumul de gheață din restaurante și fast-food-uri poate avea riscuri neașteptate din cauza contaminării cu diverse bacterii, dar și a mucegaiului. Cât de mare este riscul și cum ne putem proteja de boli?

Mucegaiul și gheața, pericolul din paharul tău

În încercarea de a se hidrata corespunzător, mulți aleg să consume băuturi cu gheață atunci când mănâncă în oraș. Cu toate acestea, rapoartele recente legate de intoxicațiile alimentare și videoclipurile cu frigiderele cu gheață pline de mucegai din diferite restaurante ridică întrebări grave despre siguranța acestei practici. O astfel de situație s-a întâmplat chiar și în Costinești, într-un restaurant bine cotat de la malul mării, despre care Adevăul.ro a scris pe larg despre mizeria din bucătărie, dar și despre frigiderele cu gheață și alimente care erau murdare.

Huffpost.com scrie că deși gheața în Statele Unite nu este adesea privită ca pe o amenințare pentru sănătate, nu este întotdeauna o sursă sigură. Dr. Bryan Quoc Le, un expert în domeniul siguranței alimentare, a atras atenția asupra faptului că gheața ținută în condiții necorespunzătoare poate fi o sursă de mucegai, bacterii și viruși. Cele mai multe cazuri de astfel de situații sunt în restaurante.

Aceste frigidere de gheață, utilizate pentru a servi un număr mare de persoane, pot deveni un teren de reproducere pentru mucegai dacă nu sunt curățate și sterilizate corespunzător. Megan, o consilieră de resurse umane în domeniul ospitalității, a dezvăluit că mașinile de gheață sunt adesea neglijate în practicile de curățare ale bucătăriei. Dacă mașinile nu sunt îngrijite, ele pot dezvolta mucegai sau se pot defecta.

Gheața poate fi infestată cu focare de viruși

Consecințele sănătății sunt serioase. Mucegaiul din gheață poate cauza boli respiratorii, reacții alergice și poate fi chiar o sursă de nutriție pentru bacterii periculoase. Studiile au demonstrat că gheața contaminată poate cauza multe boli, cu simptome variind de la vărsături și diaree până la febră și scaun cu sânge.

Chiar și așa, riscul este relativ mic dacă frigiderele cu gheață sunt curățate și igienizate regulat. Deși riscurile sunt reale, cu precauție și conștientizare, consumatorii pot continua să se bucure de băuturile răcoritoare cu gheață, însă asigurați-vă că alegeți locuri care prioritizează igiena și curățenia, și puteți savura băutura dumneavoastră în pace.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat