Ghebaur: Polițistul rănit - în afara oricărui pericol; șoferul vinovat e sub supravegherea unui procuror

Ghebaur: Polițistul rănit - în afara oricărui pericol; șoferul vinovat e sub supravegherea unui procuror

Polițistul bucureștean, rănit sâmbătă dimineață de un șofer agresiv, este în afara oricărui pericol, iar conducătorul auto se află la Serviciul Omoruri sub supravegherea unui procuror, urmând să i se facă o încadrare corespunzătoare faptei lui, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur.

El a relatat că șoferul a fost oprit de un polițist care i-a solicitat documente, dar a devenit agresiv verbal și a demarat fără să țină cont că polițistul este încă prins de oglinda retrovizoare și de centura de siguranță.

"Colegul care se afla în autospecială a solicitat sprijin echipajelor aflate în zonă și a plecat în urmărirea lui, echipaje care după o distanță scurtă au reușit să-l blocheze. Polițistul a fost transportat la o unitate spitalicească, i-au fost acordate îngrijiri medicale, a suferit o leziune la una dintre mâini, însă este în afara oricărui pericol", a spus Ghebaur.

El a precizat că șoferul a fost testat cu etilotestul, dar deocamdată nu cunoaște rezultatul alcoolemiei.

"În momentul în care a fost blocat de echipajele de poliție, bărbatul a refuzat în continuare să colaboreze cu polițiștii. La fața locului au ajuns și rude ale acestuia, care cu ajutorul unei chei de rezervă au reușit să deschidă portbagajul. Pentru imobilizarea lui și pentru a-l face să înceteze activitatea în care acesta era prins, au folosit spray-ul iritant lacrimogen", a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Potrivit acestuia, șoferul a încercat să demareze după ce polițiștii au folosit spray-ul lacrimogen, dar s-a lovit de două echipaje de poliție care îl blocau.

"Având în vedere dinamica desfășurării evenimentelor și, după cum colegii au putut observa, faptul că devine progresiv violent, au luat decizia, pentru a preîntâmpina o stare mult mai gravă, să folosească armamentul din dotare", a afirmat Ghebaur.

El a precizat că șoferul respectiv se află în acest moment la audieri, la Serviciul Omoruri, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Bogdan Ghebaur a mai menționat că la respectiva acțiune au participat șase echipaje de poliție.

Un polițist din Capitală a fost rănit, sâmbătă dimineață, de un șofer în vârstă de 22 ani care, după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului, a refuzat să prezinte documentele, pentru imobilizarea conducătorului auto s-au folosit trei focuri de armă și spray lacrimogen.

Potrivit Poliției Capitalei, sâmbătă dimineață, în jurul orei 03,00, un echipaj al Brigăzii Rutiere a observat un conducător auto, care a pătruns în intersecție la culoarea roșie a semaforului, iar în ciuda faptului că a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta și-a continuat deplasarea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro