Ghena (CSM) despre controalele la DNA și Parchetul General: Demersul ministrului Justiției este corect, legal, necesar, oportun

Ghena (CSM) despre controalele la DNA și Parchetul General: Demersul ministrului Justiției este corect, legal, necesar, oportun

Demersul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind efectuarea unor controale la DNA și Parchetul General este "corect, legal, necesar și oportun", a declarat, marți, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena.

La intrarea în sediul CSM, Mariana Ghena a fost întrebată de jurnaliști cum vede decizia lui Tudorel Toader de a cere Inspecției Judiciare demararea unor controale la DNA și Parchetul General.

"Demersul domnului ministru este unul corect, legal, necesar, oportun. Periodic se poate dispune un astfel de control. Nu știu care a fost considerentul pentru care a ales acest moment, însă orice moment ales de ministrul Justiției este justificat de anumite considerente de ordin managerial", a spus Mariana Ghena.

Ea a fost întrebată și dacă conflictul din DNA afectează imaginea justiției, după ce Laura Kovesi a cerut revocarea procurorilor Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga.

"Din punctul meu de vedere nu este un conflict. Nu pot să îl calific ca atare nici că este, nici că nu este, la acest moment. Dacă este de natură a afecta imaginea, statutul, independența magistratului sau a sistemului judiciar nu pot eu să vă spun la acest moment. Vom analiza și acesta este strict atributul Plenului și a hotărârii Plenului, la momentul oportun", a subliniat Mariana Ghena.

De asemenea, Mariana Ghena a fost întrebată dacă ea ar fi cerut unui subaltern să treacă testul cu detectorul de minciuni.

"Fiecare conducător, sub aspect managerial, trebuie să exercite strict atribuțiile manageriale, indiferent cum se numește: președinte al Consiliului sau procuror general sau ministru al Justiției. Ideea este că la acest moment nu am fost pusă sub un astfel de situație și dacă aș fi pusă sub o astfel de situație m-aș circumscrie strict regulilor procedurale și dispozițiilor legale", a replicat președintele CSM.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu, editor online: Anda Badea)

Citește și:

* Lazăr: Scandalul din jurul DNA, produs interesat de anumite canale media; DNA — instituție de elită a Ministerului Public

* Lazăr despre controlul de la Inspecția Judiciară: Nu mă tem de nimic; Ministerul Public — o instituție puternică

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Orban a primit ce-a meritat!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Așa o fi?