Gheorghe Hagi (FC Viitorul) - Avem șanse egale cu RB Salzburg

Gheorghe Hagi (FC Viitorul) - Avem șanse egale cu RB Salzburg

Antrenorul echipei de fotbal FC Viitorul Constanța, Gheorghe Hagi, a declarat, miercuri, într-o conferință de fotbal, că formația pe care o pregătește are șanse egale de calificare în grupele Europa League cu gruparea austriacă Red Bull Salzburg.

''O calificare ar fi ceva fantastic. Ar fi ceva extraordinar, am face ceva nemaipomenit pentru un club așa tânăr. Eu am convingerea că ne putem califica, deși majoritatea oamenilor din România sunt circumspecți vizavi de șansele noastre. Eu am văzut meciurile (austriecilor, n. red.) și spun că avem șansa noastră, egală cu a lor. Singurul dezavantaj mare e că jucăm al doilea meci în deplasare, care s-a văzut și la dubla cu APOEL'', a spus Hagi, potrivit site-ului oficial al clubului pe care îl patronează.

''E un meci internațional, pentru calificarea în grupe (Europa League), o dublă importantă. Avem în comun anumite lucruri, două echipe campioane, două echipe tinere, două echipe care joacă un fotbal ofensiv, lăsând la o parte faptul că noi am uitat să mai marcăm în ultima vreme. Sunt două echipe agresive, cu spirit ofensiv, care întotdeauna încearcă să câștige, cu o mentalitate bună, iar aceste lucruri mă fac să cred că o să fie o dublă interesantă, frumoasă și sperăm ca noi să ieșim câștigători'', a mai spus antrenorul campioanei.

''Am încredere în echipă, am avut două zile de pauză după o lună în care am jucat din trei în trei zile. Se pare că lucrurile sunt bune, i-am văzut pe băieți cu entuziasm, motivați, abia așteaptă să intre pe teren și sperăm să facem un meci foarte bun și un rezultat pozitiv, indiferent de scor, dar să câștigăm, ar fi foarte bine'', a adăugat Hagi.

''Adversarul are o istorie mult mai mare decât noi, ani mai mulți, bani mai mulți, sunt puternici, cu experiență, dar sperăm ca tinerețea noastră să fie ne ajute să facem un meci mai bun ca ei. (...) Adversarii au ritm și intensitate foarte bune și noi trebuie să ne ridicăm la acest nivel. (...) Nu avem nimic ce pierdut, din contră, trebuie să jucăm cu toată încrederea și curajul pe care îl avem'', a menționat tehnicianul.

Hagi s-a referit și la jucătorii Romario Benzar și Dragoș Nedelcu, transferați săptămâna trecută la FCSB: ''Acesta a fost, este și va fi obiectivul nostru, să producem jucători și luăm decizii împreună cu ei. Vindem jucători, nu suntem noi primii care vindem, în toată lumea se vând jucători, e un lucru normal. Vrem să facem performanță, dar trebuie să găsim soluții, nu să ne lamentăm că au plecat doi jucători, chiar dacă ei au o valoare foarte mare''.

FC Viitorul o va întâlni pe Red Bull Salzburg joi, de la ora 21,45, la Ovidiu, în prima manșă a play-off-ului Europa League. Returul va avea loc pe 24 august, la Salzburg.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”