Gheorghe Nichita este noul lider al PRU Iași și va deschide lista la Camera Deputaților

Gheorghe Nichita este noul lider al PRU Iași și va deschide lista la Camera Deputaților

Fostul edil al Iașului Gheorghe Nichita va deschide lista PRU la Camera Deputaților, în timp ce la Senat lista va fi deschisă de bucureșteanul Andrei Piticaș, vicepreședinte al formațiunii politice.

 Fost șef al filialei PSD Iași și vicepreședinte al social-democraților, Gheorghe Nichita a anunțat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că este noul președinte al filialei ieșene a PRU.

''M-am înscris în Partidul România Unită. Sunt președintele filialei și voi candida la alegerile pentru Camera Deputaților din partea acestui partid", a declarat Gheorghe Nichita.

El a explicat că a ales să candideze la parlamentarele din decembrie 2016 pe lista PRU deoarece a fost primit cu "brațele deschise", în timp ce foștii colegi s-au dezis de el ca urmare a scandalurilor și dosarelor în care este anchetat pentru fapte de corupție.

"Am decis ca la locale să nu mă implic. Aveam două dosare, făceam muncă de executiv. În timp ce alții mă îndepărtau sau mă alungau din PSD, PRU a venit cu brațele deschise. (...) Am fost lepădat de partid când mi-a fost mai greu. La PRU nu am venit la bine, ci când e mai greu. Este ceva timp de când Bogdan Diaconu face eforturi să mă convingă să intru în PRU. (...) Gestul meu nu e împotriva PSD și a simpatizanților. Nu e o trădare. Îmi pare rău că am fost izgonit din partid", a mai spus Nichita.

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, s-a declarat convins că ''Iașiul și Moldova vor fi mult mai puternice cu Gheorghe Nichita în Parlamentul României''.

"Am bucuria și satisfacția că Gheorghe Nichita este în echipa PRU, va conduce Iașiul și va dezvolta echipa pe Moldova. Nu aveam cum să accept ca un lider politic care a făcut atâtea pentru Moldova să stea deoparte. (...) De azi, PRU este mai puternic", a adăugat Diaconu.

Lista PRU pentru Senat este deschisă de bucureșteanul Andrei Piticaș, pilot de aeronave în vârstă de 35 de ani, vicepreședinte al formațiunii politice la nivel național. Pe locul doi se află fostul lider sindical Doru Alexandrescu. Pe același loc doi, la Camera Deputaților a fost nominalizat fostul purtător de cuvânt al CJ Iași, Sebastian Tătaru.

Doru Alexandrescu și Sebastian Tătaru au fost membri ai PER.

Tătaru a susținut că toate cele 20 de organizații PER din județ au trecut la PRU, în prezent noua formațiune politică având structuri în peste jumătate din cele 98 de localități din județ.

PRU își dorește să obțină cel puțin aproximativ 12 % din sufragii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /