Gheorghe Ștefan, audiat în dosarul lui Vasile Blaga, la DNA Ploiești

Gheorghe Ștefan, audiat în dosarul lui Vasile Blaga, la DNA Ploiești

Fostul primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a fost audiat, luni, în dosarul în care fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga este cercetat de procurorii DNA Ploiești pentru trafic de influență.

Surse apropiate anchetei au declarat că Gheorghe Ștefan s-a prezentat la sediul DNA Ploiești unde a fost audiat în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În același dosar este urmărit penal Horațiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență.

Procurorii DNA au dispus, săptămâna trecută, urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influență.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Procurorii susțin că, în 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare, a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere — secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan—, în sensul obținerii de bani pentru partid.

"Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să 'cotizeze' pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană", precizează DNA.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga și a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică unor diverse societăți indicate.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

4 Așa o fi?

5 VIDEO „Viitorul” României...