Gherilele ucrainene se strecoară în spatele liniilor inamice și distrug instalații militare în Mariupol

Gherilele ucrainene se strecoară în spatele liniilor inamice și distrug instalații militare în Mariupol

Gherilele ucrainene au ars din temelii o bază militară a ocupanților ruși în orașul ucrainean Mariupol, potrivit unui anunț făcut de consilierul primarului, Petro Andriușcenko, pe 13 august prin intermediul Telegram.

Partizanii au incendiat o bază militară din Mariupol FOTO Mariupol Resistance via Daily Express

El a precizat că soldații ruși s-au străduit din greu să stingă incendiul în urma căruia mai mulți soldați ruși au fost răniți.

„În Mariupol, rezistența a lichidat baza ocupanților dându-i foc. Cel puțin zece dintre ei (ocupanții ruși) au fost duși la spital. Trei vehicule au ars complet. Totodată, o cazarmă a fost înghițită de flăcări”.

Daily Express US scrie că nu a verificat locația exactă a bazei militare, dar ar putea fi vorba despre o instalație construită în 2022, care apare pentru prima dată în imaginile publicate de compania Maxar.

Se presupune că aceasta servește la depozitarea armelor - imaginile aeriene ale instalației surprind logo-ul armatei ruse inscripționat pe acoperiș.

Postând imaginile pe platforma X, fostul Twitter, în decembrie 2022, compania Maxar oferea următoarea explicație : „În Mariupol, un complex militar rusesc a fost construit recent în centrul nordic al orașului. Observați sloganul Armatei Ruse pe acoperișul clădirii. Cimitirul principal al orașului (Starokrimske) din partea de vest a Mariupolului a cunoscut o extindere semnificativă în privința numărului de morminte".

Bază militară rusă construită în Mariupol în decembrie 2022 FOTO via Daily Express US

Bază militară rusă construită în Mariupol în decembrie 2022 FOTO via Daily Express US

Rusia a preluat controlul asupra Mariupolului în mai 2022, după un asediu îndelungat. Acesta rămâne sub control rusesc.

UKRInform a raportat în acest weekend că aproximativ 1.000 de luptători ai batalionului Azov, care au opus o rezistență înverșunată asediului rus, rămân în captivitate rusească.

La 12 august, Brigada Azov a postat pe Telegram: „Până în prezent, apărătorii din Mariupol, inclusiv aproximativ 700 de membri Azov și 300 de luptători din alte unități ale Brigăzii a 12-a cu destinație specială a Gărzii Naționale «Azov», se află în captivitate rusească de 14 luni. Îi vom aduce înapoi pe toți".

La o zi după acest sabotaj al partizanilor, armata ucraineană a anunțat că a lovit un centru de comandă rus din zona Mariupol, în urma căruia zeci de soldați ruși au fost răniți și cel puțin 13 au murit, relatează Kyiv Post.

Potrivit primarului în exil al orașului, Vadim Boicenko, o instalație militară din satul Iurivka a fost atacată pe 14 august. Circa 50 de soldați ruși au fost transportați la un spital din Mariupol, iar 13 dintre ei au murit ulterior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat