Ghidul suprem al Iranului despre alegerile din SUA: ''Ce spectacol!''

Ghidul suprem al Iranului despre alegerile din SUA: ''Ce spectacol!''

Ghidul suprem al Iranului, ayatolllahul Ali Khamenei, a ironizat "spectacolul" pe care îl oferă - potrivit lui - alegerile prezidenţiale din SUA, unde preşedintele în exerciţiu Donald Trump, care a candidat pentru un nou mandat, a lansat o bătălie judiciară chiar înainte de sfârşitul numărării buletinelor de vot în urma scrutinului din 3 noiembrie, relatează AFP.

"Ce spectacol! Unul spune că sunt alegerile cele mai frauduloase din istoria SUA. Şi cine spune asta? Preşedintele care este în funcţie în prezent", a indicat într-un mesaj publicat în noaptea de miercuri spre joi pe contul său de Twitter în limba engleză ayatollahul Ali Khamenei.

"Rivalul său (Joe Biden) spune că Trump intenţionează să trucheze alegerile. Iată cum sunt #Alegerile americane şi democraţia în SUA", adaugă Khamenei.

Adversari de peste 40 de ani, Republica islamică şi SUA au fost de două ori la un pas de război din iunie 2019 pe fondul tensiunilor din Golf şi în jurul acordului internaţional cu privire la programul nuclear iranian din 2015, denunţat unilateral de Donald Trump în 2018.

Cu ocazia legislativelor din Iran, SUA au anunţat în februarie sancţiuni în principal simbolice împotriva a cinci responsabili iranieni după ce mii de candidaţi reformatori sau moderaţi nu au fost lăsaţi să participe la scrutin.

Washingtonul "nu va tolera manipularea alegerilor pentru a favoriza agenda nocivă a regimului" iranian, a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, cu câteva zile înainte de acest scrutin încheiat, fără surprize, cu o victorie a conservatorilor.

Cu aproximativ zece zile înainte de alegerile din 3 noiembrie în SUA, un director de informaţii american a acuzat Iranul că a trimis e-mailuri "vizând intimidarea alegătorilor, incitarea la tulburări sociale şi la subminarea preşedintelui Trump".

Autorităţile americane "au făcut o acuzaţie nefondată înaintea alegerilor, cu scopul de a justifica scenariul antidemocratic pe care deja l-au pregătit", a denunţat atunci Teheranul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...