Ghinea (USR): Salutăm decizia de respingere a nominalizării lui Shhaideh; nu trebuie să intrăm într-o luptă de orgolii

Uniunea Salvați România salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru, a declarat marți deputatul USR Cristian Ghinea.

"Salutăm decizia președintelui Iohannis care respinge nominalizarea doamnei Sevil Shhaideh. Era în intenția noastră oricum de a vota împotriva acestei nominalizări. O nominalizare bizară, o persoană despre care se știu foarte puține lucruri. Noi am încercat să vedem imagini cu doamna Sevil Shhaideh în perioada asta, nu am găsit. Deci este bizar să avem un fel de fantomă nominalizată la șefia Guvernului din România. Nu știm, nu avem detalii despre informațiile care l-au făcut pe președinte să ia această decizie, dar considerăm că este în limita mandatului său constituțional. Constituția este clară, președintele desemnează, după consultări. S-a consultat și a cerut coaliției majoritare pe care, iată, o recunoaște, să facă o altă nominalizare", a afirmat Ghinea, la Palatul Parlamentului.

El a spus că USR face un apel la înțelepciune și nu trebuie să se intre într-o luptă de orgolii.

"Cred că nu trebuie să intrăm într-o luptă de orgolii. Domnul Dragnea a făcut această propunere care a fost oricum subțire. Nu mi-e clar dacă partidul și-a asumat-o, pentru că domnul Dragnea a primit un cec în alb. Înțeleg că sunt voci nemulțumite în PSD pentru că nu a existat o consultare internă la modul real. Deci, dacă se ajunge la o luptă de orgolii între domnul Dragnea și domnul Iohannis, eu cred că Dragnea va pierde. Deci, facem un apel la înțelepciune, să stăm calmi, nu este sfârșitul lumii dacă nu este protejata domnului Dragnea prim-ministru", a adăugat Ghinea.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea are, din punct de vedere constituțional și juridic, o poziție "destul de slabă".

"Știm foarte bine că el voia să fie prim-ministru, dar nu poate, că avem acea lege în vigoare și până la urmă Constituția este clară: președintele face desemnarea, în urma consultării cu partidele. Nu există nicio altă condiție suplimentară în Constituție. Din punct de vedere constituțional și juridic, președintele are o poziție puternică. Președintele României nu este un bibelou care stă la Cotroceni și ia act de ceea ce propune un partid. Președintele este ales direct de cetățeni și are un mandat larg de a-și exercita dorința și voința de a numi un prim-ministru. Până la urmă se ajunge la o negociere între domnul Iohannis și domnul Dragnea", a susținut Ghinea.

El a admis însă că președintele trebuia să dea mai multe informații legat de respingerea propunerii de premier.

"Logic era să avem mai multe detalii, însă nu este o obligație. Să vedem în următoarele zile dacă va veni cu informații, însă avem încredere în președintele Iohannis care are acces la aceste informații", a mai spus Ghinea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing