Ghinea: În sesiunea extraordinară am fost prezent în clădirea Parlamentului, dar am refuzat să asigur cvorumul

Ghinea: În sesiunea extraordinară am fost prezent în clădirea Parlamentului, dar am refuzat să asigur cvorumul

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat miercuri că pe data de 8 august, în sesiunea extraordinară, s-a aflat în clădirea Parlamentului, dar a refuzat să intre la ședința Biroului permanent pentru că nu a vrut să asigure cvorumul pentru sesiune.

 "E complet ridicol. Atunci (pe 8 august — n.r.) a fost acel caz în care domnul Dragnea a convocat sesiunea extraordinară și domnul Dragnea, președintele Camerei, împreună cu doi colegi PSD din Biroul permanent, au plecat în concediu. Eu am fost de permanență două săptămâni în clădirea Parlamentului, eram și în acea zi, dar am refuzat să intru la BP. Permanența se asigura din clădirea Parlamentului. Chiar domnul Nicolicea, în cererea de sancționare, spune că eram aici. Și eram aici, dar am refuzat să asigur cvorum pentru sesiunea extraordinară. Este un caz absolut ridicol de hărțuire a Opoziției, care intră într-un trend în care PSD și ALDE fac ce vor. Toți membri Biroului permanent din Opoziție am decis să boicotăm acea ședință ridicolă și ilegală, cum s-a dovedit ulterior. O să merg la Comisia juridică să explic această situație. Este o interpretare a la Nicolicea a regulamentului", a spus Ghinea la Palatul Parlamentului.

Grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaților a făcut miercuri o sesizare cu privire la posibilitatea săvârșirii unei abateri disciplinare de către deputatul USR Cristian Ghinea, care, în sesiunea extraordinară, deși asigura permanența ca secretar, a refuzat să participe la ședința Biroului permanent din data de 8 august.

"Am avut astăzi la Biroul permanent o sesizare din partea grupului parlamentar PSD privind posibilitatea săvârșirii unei abateri disciplinare parlamentare a fostului secretar, domnul Cristian Ghinea. Această sesizare a fost înaintată Comisiei juridice pentru a fi soluționată. Potrivit dispozițiilor articolului 8 din 26 iunie, asigurarea permanenței de către membrii Biroului permanent în perioada 7 — 11 august trebuia îndeplinită de către domnul secretar Cristian Ghinea. Domnul Ghinea a refuzat să participe la lucrările ședinței Biroului permanent din sesiunea extraordinară din data de 8 august, chiar dacă a fost anunțat telefonic și a fost prezent în incinta Camerei Deputaților, așa cum reiese și dintr-o postare de pe pagina lui de Facebook", a declarat secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

Ea a adăugat că Biroul permanent nu a făcut nicio recomandare cu privire la o eventuală sancțiune pentru Ghinea, iar Comisia juridică este cea care va decide dacă este sau nu abatere disciplinară.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...