GHINION! Șeful direct al Rovanei Plumb o să fie Timmermans, cel mai acerb critic al PSD!

Ironia sorții: Șeful direct al Rovanei Plumb în Comisia Europeană este Frans Timmermans, cel mai acerb critic al PSD. Cum îl ironiza Plumb înainte de alegerile europarlamentare.

Șeful direct al Rovanei Plumb, propusă comisar pe Transporturi, va fi nimeni altul decât Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil de domeniul ”European Green Deal”, arată scrisoarea oficială de mandat transmisă marți de Ursula von der Leyen. Timmermans a fost criticat dur și ironizat de PSD-iști în ultimii doi ani, când olandezul a cerut guvernelor controlate de Liviu Dragnea să lase în pace justiția, scrie G4Media.ro.

”As a rule, you will work under the guidance of the Executive Vice-President for the European Green Deal. The Directorate-General for Mobility and Transport will support you in your work”, se arată în documentul numit Mission Letter și publicat pe site-ul Comisiei Europene.

Însăși Rovana Plumb l-a luat peste picior pe Frans Timmermans înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, punând la îndoială capacitatea acestuia de a face pragul electoral în Olanda. “Tot în acest grup (S&D, n.r.) ne vom desfăşura activitatea. În ceea ce priveşte candidatul pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Să vedem dacă partidul din care face domnul Timmermans va trece pragul în Olanda. Sigur că PES îl susţine pe domnul Timmermans, dar să vedem rezultatele din 26 mai”, a declarat Rovana Plumb, într-o dezbatere la DCnews, potrivit Știripesurse.

Partidul condus de Frans Timmermans nu doar că a trecut pragul electoral, dar a câștigat alegerile europarlamentare în Olanda, în timp ce PSD a fost la un pas să termine cursa din România pe locul trei.

PSD a fost atât de pornit împotriva lui Timmermans încât a comandat în campania electorală un cântec folcloric de promovare electorală în favoarea partidului, ai cărui protagoniști sunt copii minori și cu versuri anti-Timmermans:

”Hai, ieşiţi cu toţi la vot / Cu bunicii la un loc / Ei votează în număr mare / PSD le dă valoare /
Frunză verde de bostan / Eu nu-l vreau pe Timmermans / Că-i un om părtinitor / Din ţara lalelelor”

Pe de altă parte, CV-ul oficial al Rovanei Plumb arată că nu are și nu a avut niciodată legături cu domeniul Transporturilor, cu excepția unui scurt interimat la Ministerul Transporturilor în ianuarie 2019. Ea are studii de chimie și a avut legături cu domeniile Muncă, Mediu ori cu Fondurile Europene. Cu toate acestea, președintele-ales al Comisiei Europene i-a încredințat domeniul Transporturi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela anunţă că poliţiştii de la Rutieră vor fi dotaţi cu camere video: Nu o să mai găsiţi deputaţi care înjură…

3 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația