GHINION! Șeful direct al Rovanei Plumb o să fie Timmermans, cel mai acerb critic al PSD!

Ironia sorții: Șeful direct al Rovanei Plumb în Comisia Europeană este Frans Timmermans, cel mai acerb critic al PSD. Cum îl ironiza Plumb înainte de alegerile europarlamentare.

Șeful direct al Rovanei Plumb, propusă comisar pe Transporturi, va fi nimeni altul decât Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil de domeniul ”European Green Deal”, arată scrisoarea oficială de mandat transmisă marți de Ursula von der Leyen. Timmermans a fost criticat dur și ironizat de PSD-iști în ultimii doi ani, când olandezul a cerut guvernelor controlate de Liviu Dragnea să lase în pace justiția, scrie G4Media.ro.

”As a rule, you will work under the guidance of the Executive Vice-President for the European Green Deal. The Directorate-General for Mobility and Transport will support you in your work”, se arată în documentul numit Mission Letter și publicat pe site-ul Comisiei Europene.

Însăși Rovana Plumb l-a luat peste picior pe Frans Timmermans înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, punând la îndoială capacitatea acestuia de a face pragul electoral în Olanda. “Tot în acest grup (S&D, n.r.) ne vom desfăşura activitatea. În ceea ce priveşte candidatul pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Să vedem dacă partidul din care face domnul Timmermans va trece pragul în Olanda. Sigur că PES îl susţine pe domnul Timmermans, dar să vedem rezultatele din 26 mai”, a declarat Rovana Plumb, într-o dezbatere la DCnews, potrivit Știripesurse.

Partidul condus de Frans Timmermans nu doar că a trecut pragul electoral, dar a câștigat alegerile europarlamentare în Olanda, în timp ce PSD a fost la un pas să termine cursa din România pe locul trei.

PSD a fost atât de pornit împotriva lui Timmermans încât a comandat în campania electorală un cântec folcloric de promovare electorală în favoarea partidului, ai cărui protagoniști sunt copii minori și cu versuri anti-Timmermans:

”Hai, ieşiţi cu toţi la vot / Cu bunicii la un loc / Ei votează în număr mare / PSD le dă valoare /
Frunză verde de bostan / Eu nu-l vreau pe Timmermans / Că-i un om părtinitor / Din ţara lalelelor”

Pe de altă parte, CV-ul oficial al Rovanei Plumb arată că nu are și nu a avut niciodată legături cu domeniul Transporturilor, cu excepția unui scurt interimat la Ministerul Transporturilor în ianuarie 2019. Ea are studii de chimie și a avut legături cu domeniile Muncă, Mediu ori cu Fondurile Europene. Cu toate acestea, președintele-ales al Comisiei Europene i-a încredințat domeniul Transporturi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima