Ghiță: Am dat declarație de martor, săptămâna viitoare voi aduce noi probe

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, joi, la ieșirea de la Parchetul General, că a dat o declarație de martor, iar săptămâna viitoare este chemat pentru a prezenta noi probe în cazul autodenunțului pe care l-a făcut astfel încât să ajute la soluționarea acestei situații.

''Sunt convins că vor fi audiate și alte persoane care să certifice cele spuse de mine. Am nominalizat persoanele care au participat împreună cu mine la acest eveniment. (...) Ce mă bucur eu, și am declarat astăzi de dimineață, este faptul că Parchetul General a avut curajul să înceapă și să facă o anchetă care vizează un procuror de la DNA, chiar pe Laura Codruța Kovesi. Asta cred că este o chestiune de normalitate în statul român, pe care trebuie să o acceptăm toți, chiar și cei mai mari admiratori ai dânsei'', a spus Ghiță.

Întrebat ce infracțiuni vizează cercetările din acest dosar, el a replicat că procurorul trebuie lăsat să facă încadrarea faptelor respective și să se raporteze la ele.

De asemenea, întrebat despre criticile aduse de președintele Klaus Iohannis politicienilor care transmit mesaje anti-justiție înainte de campania electorală și dacă se simte vizat, deputatul a replicat: ''Nu, cum nu înțeleg de ce o chestiune juridică, așa cum ne spune de obicei DNA, este tratată de doamna Kovesi politic. Doamna Kovesi nu este un politician. Tot timpul ni se atrage atenția: nu vă referiți la justiție. Dar, dânsa acum se poartă ca un politician. Sau tratăm problema politic. Toți cetățenii trebuie să fie egali''.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …