Ghiță: Am dat declarație de martor, săptămâna viitoare voi aduce noi probe

Ghiță: Am dat declarație de martor, săptămâna viitoare voi aduce noi probe

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, joi, la ieșirea de la Parchetul General, că a dat o declarație de martor, iar săptămâna viitoare este chemat pentru a prezenta noi probe în cazul autodenunțului pe care l-a făcut astfel încât să ajute la soluționarea acestei situații.

''Sunt convins că vor fi audiate și alte persoane care să certifice cele spuse de mine. Am nominalizat persoanele care au participat împreună cu mine la acest eveniment. (...) Ce mă bucur eu, și am declarat astăzi de dimineață, este faptul că Parchetul General a avut curajul să înceapă și să facă o anchetă care vizează un procuror de la DNA, chiar pe Laura Codruța Kovesi. Asta cred că este o chestiune de normalitate în statul român, pe care trebuie să o acceptăm toți, chiar și cei mai mari admiratori ai dânsei'', a spus Ghiță.

Întrebat ce infracțiuni vizează cercetările din acest dosar, el a replicat că procurorul trebuie lăsat să facă încadrarea faptelor respective și să se raporteze la ele.

De asemenea, întrebat despre criticile aduse de președintele Klaus Iohannis politicienilor care transmit mesaje anti-justiție înainte de campania electorală și dacă se simte vizat, deputatul a replicat: ''Nu, cum nu înțeleg de ce o chestiune juridică, așa cum ne spune de obicei DNA, este tratată de doamna Kovesi politic. Doamna Kovesi nu este un politician. Tot timpul ni se atrage atenția: nu vă referiți la justiție. Dar, dânsa acum se poartă ca un politician. Sau tratăm problema politic. Toți cetățenii trebuie să fie egali''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom