Ghiță în cazul Hexi Pharma - Condrea: Trebuie să le spunem oamenilor dacă a fost considerat de siguranță națională

Ghiță în cazul Hexi Pharma - Condrea: Trebuie să le spunem oamenilor dacă a fost considerat de siguranță națională

Comisia parlamentară de control asupra activității SRI trebuie să afle dacă în cazul Hexi Pharma - Dan Condrea a fost vorba de o situație de siguranță națională, a declarat deputatul Sebastian Ghiță, membru al comisiei.

"Am vorbit cu domnul președinte al comisiei și așa cum am și declarat public sunt convins că astăzi trebuie să le spunem oamenilor, că de aia suntem în această comisie, în primul rând dacă acesta a fost considerat de siguranță națională. Cred că este primul lucru pe care trebuie să-l aflăm. Dacă da, când a fost emis mandatul, așa cum ni s-a spus săptămâna trecută? Ce a conținut el și cum a fost pus în aplicare? Și trebuie să venim cu suficiente detalii ca oamenii din România să nu creadă că instituțiile statului pot în vreun fel să existe, planând asupra lor suspiciuni de felul ăsta, totuși a murit un om. Dacă acest caz nu a fost considerat de siguranță națională, haideți să vedem ce-i caz de siguranță națională că vedem în România oameni arestați pentru o afacere mică și doi lei greșiți în contabilitate și vedem de o lună acest caz în care parcă nu mai suntem noi, statul de drept, ăla care eram odată, parcă ne e frică să acționăm sau parcă vrem să ascundem ceva", a spus Ghiță, la Parlament.

Întrebat de ce crede că a fost un caz de siguranță națională, Sebastian Ghiță a răspuns: "Ca și dvs, în ultima lună am citit cu atenție ce a scris dl Tolontan, ce au scris ceilalți din presă și când citești că zeci de mii de oameni, timp de 10 ani, s-au îmbolnăvit, femeile au pierdut sarcini, unii au rămas paralizați și alții au murit și când vorbim despre numărul ăsta de persoane un singur exercițiu de logică mă face să cred că acest caz trebuia să fie tratat ca siguranță națională".

Sebastian Ghiță a spus că își menține ideea că Dan Condrea a fost filat.

"Nu este vorba de mine, ci de orice om din România. Dacă dvs, într-o astfel de situație, vedeți un om murind, nu știm în ce condiții, nu vă gândiți că instituțiile trebuie ca automat, rapid și cât se poate de detaliat să lămurească cum că în România nu mor oameni așa din senin. (...) Aici nu mă poate convinge nimeni că în România, așa cum știu eu că funcționează instituțiile, un om aflat într-o așa atenție mediatică nu a avut măsuri de filaj, nu a fost ascultat, înregistrat, nu a avut înregistrări ambientale, vom verifica", a adăugat Ghiță.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?