Ghiță mai aruncă niște CĂCAT ÎN VENTILATOR în scandalul Black Cube! Băiețaș, tu nu înțelegi că bufnițele voastre sunt moarte-n colivie?

Ghiță mai aruncă niște CĂCAT ÎN VENTILATOR în scandalul Black Cube! Băiețaș, tu nu înțelegi că bufnițele voastre sunt moarte-n colivie?

E groasă la curulețul lor! Se apropie decontarea și nu mai au pe unde să scape, ca până acum! Iar Ghiță, care pare că a fost obligat să ducă greul operațiunilor, după ce i-a murit cucuveaua la intrare, aruncă pe piață tot felul de căcați expirați. Vineri a mai comis o prostie. I-a pus pe ăia de site-ul unde se va lăsa curând cu arestări, să facă un anunț că vor detona o bombă, pe la nouă și ceva: „Avem o BOMBĂ. Detonăm la 11.00/STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unui document care ar putea reprezenta o adevărată bombă într-un dosar care a făcut și face mare vâlvă. Ar putea avea implicații în ceea ce înseamnă zona justiție, politică și servicii.”. 

Însă ăstora le-a băgat pe gât o făcătură. În care erau pomeniți președintele Iohannis, Hellvig și Coldea! Ce să vezi frate, Iohannis, mână-n mână cu ăia care tocmai luaseră sute de mii de euro s-o spioneze pe Kovesi! 

Însă făcătura, ce să vezi, a fost preluată imediat, la puțin timp după ora 11.00, de Evenimentul Zilei, de tembeliziunea lui Ghiță, de B1 și de, surpriză, România Liberă! Nimeni nu a mai fost interesat de „document” și nici de „informații”. Ca să vezi nimereală! Nici măcar Antena3...

Documentul publicat de stiripesurse.ro.

”Un proiect foarte sensibil, că vreau să verific un pic mai în profunzime înainte să avansăm. Iar atunci m-am gândit și mi-am amintit că Meir Dagan, care este președintele onorific al ”Black Cube” a avut relații foarte bune cu serviciile de informații din România. M-am gândit că el ne poate verifica mai în profunzime despre esența proiectului. M-am consultat cu Udi Levi, dacă pot apela la Dagan pe acest subiect, iar Udi a spus că este o idee bună. Am mers singur la Meir Dagan acasă, la câteva zile după convorbirea cu Daniel, i-am explicat sensibilitatea proiectului și am întrebat dacă va putea verifica, cu relațiile sale din România, dacă este, într-adevăr, un proiect guvernamental. Dagan îl cunoștea pe Daniel Dragomir. Însă, desigur, a spus că va putea să verifice aceasta pentru noi. I-am explicat sensibilitatea, să fie precaut cu treaba cu Coldea, și să nu-l abordeze pe Coldea din greșeală. I-am precizat lui Dagan că, din câte am înțeles noi din prima întâlnire cu Daniel, clienții care stau în spatele proiectului sunt Hellvig și președintele. Dagan a spus că înțelege sensibilitatea și sistemul în România. A spus că va verifica și va reveni la mine și ne-am despărțit. Singuri prezenți care au fost și m-au văzut intrând la Dagan au fost agenții săi de securitate, dar nimeni nu a fost pe parcursul întâlnirii și nu a auzit lucrurile. Dagan a revenit la mine după o zi două, la telefon, și mi-a precizat că a efectuat toate verificările în România.  Și, într-adevăr, este vorba despre un proiect foarte important și sensibil pentru statul român și astfel vom fi protejați de către organizație. Vom funcționa ca celulă a SRI-ului și să avem succes, o misiune importantă”. 

Apoi, la RTV s-a difuzat documentul după care s-a prelucrat făcătura. Și, bineînțeles, la Bruxelles, i s-a pus președintelui o întrebare legată de „scandal”. Care scandal, scandalul inventat de Ghiță? O singură nelămurire avem, cine i-a furnizat copia după prima pagină de interogatoriu? Sau e și aia tot o făcătură? Trebuie văzut dacă procuroarea al cărei nume apare pe document instrumentează vreun dosar al lui Ghiță. Că e singura chestie care îl îngroapă pe cucuvel!

Klaus Iohannis, despre dosarul Black Cube: Fara echivoc, Presedintia si presedintele nu au fost implicati in aceasta actiune. Sunt făcături!

Klaus Iohannis a negat vineri, la Bruxelles, orice implicare a sa sau a Administratiei Prezidentiale in scandalul Black Cube, caracterizand drept "caraghioase" acuzatiile aduse Serviciului Roman de Informatii, care "nu numai ca nu a protejat actiunea, ba a contribuit decisiv la prinderea infractorilor".

Presedintele a facut aceste declaratii dupa ce a fost intrebat de ziaristi in legatura cu publicarea, de site-ul stiripesurse.ro, a unui document, neatribuit si fara niciun antet sau element de identificare, in care o persoana afirma ca Meir Dagan (fost sef al Mossadului, decedat in martie 2016) l-ar fi informat ca agentii israelieni vor actiona in Romania "ca o celula a SRI". Concret, seful statului a fost intrebat cum comenteaza speculatiile potrivit carora persoane din conducerea statului roman s-ar putea afla in spatele acestui scandal de spionaj care a vizat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Cred ca popular (acestor scenarii) li se spune facaturi", a replicat Iohannis, precizand ca doreste sa lamureasca "integral si definitiv" rolul jucat de presedinte.

"Fara echivoc presedintele si presedintia nu au protejat, nu au fost implicate in absolut niciun fel in aceasta actiune numita Black Cube, nici formal, nici informal", a subliniat Klaus Iohannis.

In ceea ce priveste acuzatiile la adresa SRI, aceste sunt "caraghioase", in conditiile in care serviciul "nu numai ca nu a proteja actiunea, ba a contribuit decisiv la pridnderea infractorilor".

"Ca unii infractori s-au gandit ca probabil da bine sa spuna ca SRI si presedintele ii apara ... sigur, cine are placerea sa se uite mult la filme cu spioni poate gaseste o placere in asta", a adaugat presedintele.

Klaus Iohannis a precizat ca l-a "rugat" pe procurorul sef al DIICOT "sa faca ce vrea, cum vrea si cand vrea dar sa lamureasca definitiv si integral aceasta speta".

Ca o parere personala, a continuat presedintele, "nu exista institutie din Romania care a protejat infractori".

"Ca unii provin din institutii si poate s-au erijat in reprezentati ai institutiilor, asta am mai vazut-o. Dar o institutie a statului roman sa protejeze infractori, asa ceva nu se poate", a mai spus acesta.






Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa