Gigel Știrbu (PNL): Irina Radu - avizată ilegal în comisii

Gigel Știrbu (PNL): Irina Radu - avizată ilegal în comisii

Președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaților, Gigel Știrbu, afirmă că avizarea Irinei Radu pentru funcția de președinte-director general al TVR în comisiile de specialitate a fost realizată ilegal.

"Astăzi, de Ziua Europei, în anul în care Televiziunea Publică împlinește 60 de ani de emisie, are loc cel mai crunt atac împotriva acestei instituții fundamentale pentru democrație, dat de PSD, partid cu vădite tendințe totalitare. Cu o impertinență de neimaginat, reprezentanții PSD în Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins propunerea Consiliului de Administrație al TVR constituit legal, care, în urma votului, a nominalizat-o pe Monica Ghiurco pentru funcția de președinte-director general și au votat în favoarea Irinei Radu, nominalizare care picase anterior la votul CA al TVR, încălcând astfel Legea 41/1995 după care funcționează în prezent TVR", arată Știrbu într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

El susține că legea nu prevede audierea unei persoane care nu a fost nominalizată de CA al TVR pentru funcția de președinte — director general și nici posibilitatea ca cele două comisii reunite de cultură din Camera Deputaților și Senat să dea aviz pentru această persoană.

"Pentru a nu fi părtași la ilegalitățile comise de PSD și de aliații săi, toți reprezentanții Partidului Național Liberal din Comisiile de cultură au părăsit sala imediat după ce deputatul PSD Florin Pâslaru a propus audierea Irinei Radu. În aceste condiții, nu pot să nu mă întreb de ce PSD insistă cu numirea ilegală a Irinei Radu la TVR. Oare zvonurile care spun că interesele din spatele doamnei Radu țin, de fapt, de comisionul firmei de insolvență care va prelua în administrare TVR sunt adevărate? Eu nu îmi permit să-mi dau cu părerea despre aceste zvonuri, însă consider că instituțiile abilitate ar trebui să inițieze o anchetă, tocmai pentru a preveni posibilitatea unui astfel de scenariu", adaugă liberalul.

El își exprimă deschiderea pentru identificarea unor soluții potrivite care să scoată TVR din criză.

"Sunt conștient că una dintre premisele necesare este numirea de urgență a PDG al TVR, însă, nici eu și nici colegii mei din PNL nu vom accepta niciodată ca acest lucru să se întâmple cu încălcarea legilor în vigoare", conchide Știrbu.

Monica Ghiurco a primit aviz negativ din partea Comisiilor de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului pentru conducerea TVR. În schimb, Irina Radu a primit aviz pozitiv .

La propunerea deputatului PSD Florin Pâslaru, cele două comisii au decis prin vot să le audieze pe Monica Ghiurco și pe Irina Radu, chiar dacă CA al TRV a recomandat-o pe Ghiurco pentru această funcție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...