Gigel Știrbu: O lege a mecenatului, prioritate pentru PNL

Gigel Știrbu: O lege a mecenatului, prioritate pentru PNL

Vicepreședintele PNL, deputatul Gigel Știrbu, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că inițiativa sa privind o lege a mecenatului a fost adoptată de PNL drept prioritate pentru această sesiune parlamentară și un proiect în acest sens va fi depus în următoarele două săptămâni.

 Știrbu a menționat că în proiectul legislativ în cauză se prevede că orice persoană fizică sau juridică poate să acorde burse în limita a 10% din impozitul datorat statului pentru tinerii cu vârste de până la 18 ani care au performanțe în educație, sport, arte etc.

"Această inițiativă vrea să facă o reparație morală față de cei care reprezintă viitorul națiunii. Este o inițiativă liberală. (...) Va fi depusă probabil în două săptămâni", a spus parlamentarul, președinte al Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților.

Potrivit deputatului, o lege similară a fost în vigoare în țara noastră în perioada interbelică, atunci când marii industriași ori persoanele cu posibilități financiare acordau burse unor tineri artiști, muzicieni etc.

Știrbu a afirmat că liberali au drept priorități legislative și modificarea prevederilor legale privind acordarea venitului minim garantat, precum și adoptarea unei legi ce vizează acordarea celui de-al treisprezecelea și celui de-al paisprezecelea salariu de către firmele private, în limita a maxim 20% din impozitul datorat statului.

Liberalii susțin ca persoanele care refuză un loc de muncă deși sunt apte de muncă să nu mai beneficieze de venitul minim garantat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente

4 VIDEO Priviți, exod în masă la Paris! Parizienii părăsesc orașul înainte ca acesta să fie închis

5 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…