Gigel Știrbu: O lege a mecenatului, prioritate pentru PNL

Gigel Știrbu: O lege a mecenatului, prioritate pentru PNL

Vicepreședintele PNL, deputatul Gigel Știrbu, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că inițiativa sa privind o lege a mecenatului a fost adoptată de PNL drept prioritate pentru această sesiune parlamentară și un proiect în acest sens va fi depus în următoarele două săptămâni.

 Știrbu a menționat că în proiectul legislativ în cauză se prevede că orice persoană fizică sau juridică poate să acorde burse în limita a 10% din impozitul datorat statului pentru tinerii cu vârste de până la 18 ani care au performanțe în educație, sport, arte etc.

"Această inițiativă vrea să facă o reparație morală față de cei care reprezintă viitorul națiunii. Este o inițiativă liberală. (...) Va fi depusă probabil în două săptămâni", a spus parlamentarul, președinte al Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților.

Potrivit deputatului, o lege similară a fost în vigoare în țara noastră în perioada interbelică, atunci când marii industriași ori persoanele cu posibilități financiare acordau burse unor tineri artiști, muzicieni etc.

Știrbu a afirmat că liberali au drept priorități legislative și modificarea prevederilor legale privind acordarea venitului minim garantat, precum și adoptarea unei legi ce vizează acordarea celui de-al treisprezecelea și celui de-al paisprezecelea salariu de către firmele private, în limita a maxim 20% din impozitul datorat statului.

Liberalii susțin ca persoanele care refuză un loc de muncă deși sunt apte de muncă să nu mai beneficieze de venitul minim garantat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”