Gigel Știrbu: Parlamentul poate găsi soluția legală ca TVR să beneficieze de intrarea în insolvență

Gigel Știrbu: Parlamentul poate găsi soluția legală ca TVR să beneficieze de intrarea în insolvență

Președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, consideră că Parlamentul poate să rezolve problema financiară a Societății Române de Televiziune prin modificarea legislației în domeniu, astfel încât serviciul public de televiziune să poată intra în insolvență.  *Cioloș: În momentul de față, ștergerea datoriilor Televiziunii publice nu este posibilă

*Irina Radu (TVR): Începând cu februarie nu vom mai putea plăti taxele și impozitele la bugetul de stat

"În momentul de față, personal, cred că cei care pot să rezolve problema se află în această sală: sunt parlamentari. Parlamentul poate să rezolve problema cu celeritate, și anume să găsim soluția legală pentru ca serviciul public de televiziune să poată intra în insolvență. Cel mai mare pericol pentru televiziunea publică sunt executările silite, din cauza faptului că aceste executări silite nu pot fi blocate decât de intrarea în insolvență a serviciului public de televiziune. Eu unul, personal, nu văd o altă soluție", a declarat Gigel Știrbu, la dezbaterea din Parlament privind situația financiară a Televiziunii publice.

El a susținut că, în perioada următoare, reprezentanții tuturor forțelor politice din Parlament trebuie să modifice legislația în vigoare și să dea posibilitatea serviciului public de televiziune să beneficieze de intrarea în insolvență.

"Cred că în următoarea perioadă noi toți, cei de aici — Comisiile reunite pentru cultură din Cameră și Senat — ar trebui să luăm o decizie politică. Noi, toți reprezentanții tuturor forțelor politice din Parlament, să luăm această decizie politică să modificăm legislația în vigoare, ca astfel să dăm posibilitatea serviciului public de televiziune să beneficieze de intrarea în insolvență. Totodată, nu ne oferă nouă garanția că peste o lună, două, trei cei 2.500 de angajați ai dvs nu vor conduce la o nouă sincopă, după ieșirea din insolvență. De aceea vă spun: această instituție nu va fi fiabilă cu 2.500 de angajați. (...) Cred că e nevoie de una dintre cele două soluții — soluția grecească — închidem și redeschidem o nouă instituție—, și soluția BBC — lăsăm la o parte publicitatea, taxa, iar finanțarea acestei instituții publice să fie făcută de la bugetul de stat, dar în primă fază cred că trebuie să schimbăm legislația în domeniu ca dvs să beneficiați de intrarea în insolvență", a explicat Știrbu.

La rândul său, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut ideea intrării în insolvență a Televiziunii publice.

"Suntem în impas și acest impas nu poate să fie rezolvat decât cu o soluție care să permită evitarea intrării în incapacitatea de plată, adică să introduceți societatea în insolvență, se face restructurarea societății și se dau la îndemâna societății și celelalte instrumente de care are nevoie", a arătat Tăriceanu.

În opinia sa, Guvernul încearcă să paseze responsabilitatea Parlamentului. ''Parlamentul ar fi foarte fericit dacă ar veni Guvernul cu o soluție'', a spus Tăriceanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...