Gigel Ştirbu: Voi propune ca PNL să ofere posibilitatea formaţiunilor de drepta să constituie o alianţă după europarlamentare

Gigel Ştirbu: Voi propune ca PNL să ofere posibilitatea formaţiunilor de drepta să constituie o alianţă după europarlamentare

Deputatul Gigel Ştirbu, vicepreşedinte PNL, a declarat sâmbătă, la Colegiul Director Judeţean al PNL Olt, că la următorul Consiliu Naţional al partidului va propune ca PNL, după alegerile europarlamentare, să ofere posibilitatea celorlalte formaţiuni politice de dreapta să formeze o alianţă preelectorală pentru alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare.

"Este o propunere pe care au o voi face şi BPN şi Consiliului Naţional. Spuneam mai devreme că dacă PNL va lua un scor foarte bun la alegerile europene, atunci se legitimează încă o dată, dacă mai era nevoie, ca principala forţă de dreapta şi singura forţă de dreapta, singurul partid puternic care se poate opune actualei maşinării comuniste. De aceea, eu voi face o propunere structurilor de conducere ale PNL şi anume ca PNL să adopte o rezoluţie la Consiliul Naţional prin care să ofere posibilitatea celorlalte forţe politice de dreapta pentru constituirea unei mari alianţe de centru dreapta pentru alegerile prezidenţiale, alegerile locale şi alegerile parlamentare", a declarat Gigel Ştirbu.

Ştirbu a subliniat că la următoarele alegeri locale forţele de dreapta trebuie să aibă un singur candidat în fiecare localitate pentru a câştiga. El a adăugat că în situaţia în care PNL ar obţine la viitoarele alegeri parlamentare un scor de 35%, acest lucru nu ar garanta că ar putea forma singur guvernul.

"De aceea fac un apel pe această cale (...) către conducerea partidului, să lase orgoliile personale, de fapt să lase proiectele personale de o parte. Este loc şi de acestea, cu siguranţă. Dar noi avem în momentul de faţă o datorie morală, civică, socială, faţă de toţi concetăţenii noştri, anume aceea de a face tot ce ne stă în puteri să-i gonim pe pesedişti de la guvernare. (...) Acestea sunt chestiunile pe care noi trebuie să le discutăm în interiorul forurilor noastre de conducere. (...) PNL, de fiecare dată când a ajuns la guvernare a ajuns într-o formulă de alianţă. (...) Dacă PNL va lua un scor de 30-35% la alegerile parlamentare, acest lucru nu garantează că putem forma singuri guvernul şi de fapt nici nu-l putem forma. De aceea, mai bine să faci o alianţă preelectorală, pentru a avea garanţia că-i oferi posibilitatea preşedintelui pentru a-ţi nominaliza prim-ministru şi a nu sta la diverse negocieri gen 'interes naţional' sau 'soluţie imorală' după alegerile parlamentare. Ceea ce nu garantează că cei 35% sau 34%, 38% se transformă în posibilitatea guvernării. Acestea sunt lucruri pe care să le discutăm foarte serios şi fiecare dintre noi trebuie să le gândească la aceste lucruri. Pentru că la Bucureşti, la Craiova, Slatina, Severin sau Târgu Jiu, forţele de dreapta trebuie să vină cu un singur candidat", a afirmat Ştirbu.

Parlamentarul liberal de Olt a arătat că PNL trebuie să obţină rezultate bune la alegerile europarlamentare din 2019 pentru a putea solicita celorlalte formaţiuni de dreapta să i se alăture.

"Dacă PNL la alegerile europarlamentare de anul viitor ia un scor mai mult decât satisfăcător, atunci PNL e îndreptăţit să spună că este cea mai puternică voce a opoziţiei de dreapta şi atunci PNL poate să solicite tuturor celorlalte formaţiuni de dreapta (...) să vină alături de PNL într-o construcţie ce poate să de-a jos de la guvernare pe cei ce conduc România la dezastru. Dacă PNL ia un scor bun la alegerile europarlamentare, atunci tot activul nostru, toţi alegătorii noştri, vor vedea că există o speranţă ca PNL să formeze formula guvernamentală în 2020. (...) Anul viitor avem o datorie morală pentru a încerca să capacităm toate forţele politice din interioul şi din afara PNL pentru ca la alegerile europarlamentare din 2019 PNL să ia cel mai mare scor pe care l-a luat vreodată la alegerile europene. Eu nu mă îmbăt cu apă rece, uitându-mă la sondajele de opinie. PNL are 28 - 29%, acestea sunt lucruri, chestiuni efemere, sunt fotografia momentului. Nu cei care răspund sondajelor de opinie sunt singurii noştri votanţi sau unicii votanţi ai PSD. Este o fotografie a momentului", a conchis deputatul liberal. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente