Gigi Becali, AUDIAT la DNA în Dosarul Scriitorilor

Gigi Becali, AUDIAT la DNA în Dosarul Scriitorilor

DNA va incepe audierile in dosarul celor care au scris carti in inchisoare pentru a-si reduce pedepsele, informeaza Digi24. George Becali a fost citat ca martor, transmite sursa citata.

Omul de afaceri George Becali s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, el a venit pentru a fi audiat ca martor in dosarul in care procurorii cerceteaza fapte in legatura cu modalitatea in care au fost scrise carti in penitenciare de catre detinuti.

Directia Anticopruptie s-a autosesizat in ianuarie in cazul zecilor de puscariasi care au scris carti in penitenciar si a inceput cercetari pentru presupuse infractiuni de favorizare a faptuitorului, potrivit unui comunicat al institutiei.

Presupusele infractiuni ar duce la ajutarea unor condamnati sa scape mai repede de pedepse.

DNA sustine ca pentru ajutarea condamnatilor "s-ar fi creat un mecanism" in care sunt implicati profesori universitari, reprezentanti ai unor edituri si membri ai comisiilor din penitenciare.

Reamintim ca sute de persoane condamnate pentru coruptie au avut pedepsele reduse cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisa in penitenciar. Lista profesorilor universitari care au girat pretinsele lucrari este impresionanta. Ministerul Justitiei nu a propus inca nici o masura pentru stoparea fenomenului scriitorilor - puscariasi, in ciuda nenumaratelor cereri venite din societatea civila.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?