Gigi Becali l-a urecheat pe Cristi Balaj în problema fotbaliștilor somați de ANAF. „Nu știe legea”

Gigi Becali l-a urecheat pe Cristi Balaj în problema fotbaliștilor somați de ANAF. „Nu știe legea”

Gigi Becali a intervenit în direct la TV pentru a-l pune la punct pe Cristi Balaj, președintele de la CFR Cluj, pe subiectul plății de TVA de către fotbaliști, în contextul în care mai mulți jucători CFR Cluj au fost înștiințați că au depășit plafonul de 300.000 de lei / an și trebuie să plătească TVA la stat.

Gigi becali, expert în problema TVA pentru sportivi. Foto Sportpictures

Președintele CFR Cluj, Cristi Balaj, a susținut că legea s-a schimnbat și că sportivii nu trebuie să achite nimic. El a fost contrat în direct de Gigi Becali, care l-a urecheat că habar nu are legea.

„Este lucru simplu, păcat că domnul Balaj nu știe lucrurile astea. Ca să înțelegeți, este foarte simplu: un jucător de fotbal funcționează până la 300.000 de lei, adică 60.000 de euro (n.r. pe an), ca persoană fizică, cu contract de muncă sau activitate sportivă, nu contează.

La ce este peste 60.000 de euro, jucătorul trebuie să emită factură și să primească suma cu TVA. Clubul trebuie să-i plătească diferența. Dacă un jucător are 160.000 de euro pe an, jucătorul trebuie să emită factură la diferența peste 60.000, adică de 119.000 de euro (n.r. - cu tot cu TVA-ul de 19%).

Cine plătește, clubul sau jucătorul

Sunt două variante, simple amândouă. Una, CFR a plătit cu TVA, jucătorul a ținut banii, a zis că nu-i dă la Stat și ANAF-ul s-a sesizat. În cazul ăsta trebuie să plătească jucătorul, doar că vor fi niște penalități.

Sau, cealaltă variantă, clubul nu a știut legea și i-a dat jucătorului banii așa, fără factură cu TVA. Atunci trebuie să plătească clubul ăia 19.000 de euro la suta de mii (n.r. - TVA-ul de 19%). Se face rectificare și se plătește o penalitate. Nu e un lucru complicat, ceva periculos. De ce? Vor plăti o penalitate de 2 ani la sumele neplătite”, a precizat Gigi Becali.

Grav este că Balaj nu știe lucrul ăsta. El, ca președinte, trebuia să știe dacă s-a emis factură. Dacă nu, este culpa clubului, clubul trebuie să-l atenționeze pe jucător

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…