Gigi Becali, reclamat la Comisia de Disciplină pentru un comentariu sexist la adresa arbitrei Iuliana Demetrescu

Gigi Becali, reclamat la Comisia de Disciplină pentru un comentariu sexist la adresa arbitrei Iuliana Demetrescu

Federația Română de Fotbal (FRF) anunță că a luat act de declarațiile făcute de George Becali în data de 5 mai 2023 și, prin secretarul general Radu Vișan, va sesiza Comisia de Disciplină și Etică.

George Becali - arhiva foto

„Am văzut meciul Voluntari – Mioveni? Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren. Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia. Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin!”, a spus George Becali , pentru Prosport, făcând referire la arbitrul Iuliana Demetrescu.

Federația Română de Fotbal anunță, într-un comunicat de presă, că „dezaprobă total un asemenea comportament și astfel de declarații care nu sunt demne de a fi reproduse, reafirmându-și principiul de zero toleranță pentru discriminarea de gen”. FRF susține egalitatea de șanse și promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activității fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere.

„Iuliana Demetrescu este cel mai bine cotat arbitru din fotbalul feminin românesc și printre cele mai apreciate femei din arbitrajul mondial. În plus, în această vară, Iuliana Demetrescu va fi prezentă la Campionatul Mondial feminin din Australia și Noua Zeelandă”, transmite FRF.

Considerăm că declarațiile domnului George Becali nu își au locul în societatea contemporană, nu doar în ecosistemul fotbalistic unde Federația Română de Fotbal, ca și UEFA, împărtășește valorile europene ale tratamentului profesional egal”, mai spune Federația.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante