Gigi Becali, țeapă de jumătate de milion de euro. Cum s-a asigurat Chiricheș că îi ia toți banii

Gigi Becali, țeapă de jumătate de milion de euro. Cum s-a asigurat Chiricheș că îi ia toți banii

Gigi Becali l-a transferat în luna iulie pe Vlad Chiricheș, realizând una dintre cele mai spectaculoase mutări din ultimii ani în Superliga. Nu a ținut cont de faptul că internaționalul român are „picioare de porțelan”, stând în afara gazonului, din cauza deselor accidentări, aproape 2 ani și jumătate în ultimii 11 ani. Ba chiar i-a oferit un salariu uriaș pentru a-l convinge să se întoarcă din Italia în România, de 480.000 de euro pe sezon.

Chiricheș, căpitanul naționalei României, va reveni la finalul lunii octombrie. Foto frf.ro

Însă inevitabilul s-a produs, la finalul lunii august, când jucătorul pentru care Gigi Becali a insistat foarte mult, considerând că aducerea lui la FCSB va ajuta echipa să ajungă în grupele Conference League, s-a rupt din nou.

Căpitanul naționalei a suferit în coșmarul de la Arad – 1-2 cu UTA, singura înfrângere din acest sezon în Superliga – o nouă accidentare musculară, așa cum s-a întâmplat în repetate rânduri anii precedenți. De atunci a trecut mai bine de o lună, timp în care a ratat patru partide ale FCSB și două ale naționalei, cu Israel și Kosovo. Iar răbdarea lui Gigi Becali a cam ajuns la final, mai ales că revenirea lui Chiricheș se prelungește până la finalul lunii octombrie.

„Îmi pare rău pentru bani“

Patronul formației bucureștene a răbufnit miercuri seară, la finalul partidei FC Bihor - FCSB 0-2 din Cupa României. „Îmi pare rău pentru bani, că sunt foarte mulți bani. Eu sunt vinovatul. L-am vrut foarte mult pe Vlad Chiricheș. Dar totuși îmi pare rău că nu a vrut contract pe doi ani. Poate ne înțelegem. Să dea Dumnezeu să-și revină, să nu se mai accidenteze și să ne ajute.

Dar sunt foarte mulți bani. Are 40.000 de euro salariu. Mult! Da, de bani, îmi pare rău. Că l-am luat pe Chiricheș, nu îmi pare rău. Stai să vedem, poate își revine și nu se mai accidentează. Și poate ne ajută. Poate ne ajută în Liga Campionilor”, a spus Gigi Becali, la Prima Sport.

Gigi Becali, nevoit să-l plătească regește pe Vlad Chiricheș. Foto Sportpictures

Gigi Becali, nevoit să-l plătească regește pe Vlad Chiricheș. Foto Sportpictures

De partea cealaltă, Vlad Chiricheș s-a asigurat că ia toți banii, chiar dacă se va accidenta. Apropiați ai fotbalistului povestesc că acordul scris conține și o clauză conform căreia „accidentarea în antrenamente sau în timpul meciurilor nu constituie un motiv întemeiat de încetare a contractului înainte de termen și nici un motiv pentru modificarea remunerației fotbalistului".

Accidentarea lui Chiricheș i-a dat o șansă sud-africanului Ngezana. Evoluțiile acestuia au fost excelente în tricoul roș-albaștrilor, astfel că internaționalul român și-a pierdut și postul de titular la FCSB. „Am avut surpriza să văd că Ngezana e chiar mai bun decât Chiricheș. M-a impresionat foarte tare”, a declarat Gigi Becali.

Liderul din Superliga are în prezent alți trei jucători pe acest post cu Vlad: Joyskim Dawa, Siyabonga Ngezana și Denis Haruț, de care omul de afaceri din Pipera s-a declarat extrem de mulțumit în ultima perioadă.

Meciurile lui Chiricheș la FCSB

29 iulie: Oțelul - FCSB 0-2, 64 de minute

3 august: FCSB - ȚSKA 1948 Sofia 3-2, 45 de minute

6 august: FCSB - CFR Cluj 1-0, 90 de minute

10 august: FCSB - Nordsjaelland 0-0, 90 de minute

17 august: Nordsjaelland - FCSB 2-0, 77 de minute

20 august: FCSB - Poli Iași 2-1, 90 de minute

28 august: UTA Arad - FCSB 2-1, 77 de minute

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat