Gimnastele României revin după 12 ani la Jocurile Olimpice

Gimnastele României revin după 12 ani la Jocurile Olimpice

Echipa de gimnastică feminină a României a făcut un concurs bun, adunând 157.795 puncte, total cu care a reușit să-și asigure prezența la Paris 2024. Echipa de gimnastică feminină s-a clasat pe locul 10 în calificările Campionatelor Mondiale de la Antwerp și astfel și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice la Paris din 2024.

Jocurile Olimpice FOTO: rarrarorro / Shutterstock

Echipa de gimnastică a României revine în concursul olimpic după o pauză de 12 ani. Pentru Jocurile Olimpice de la Paris s-au mai calificat China, Brazilia, Italia, Țările de Jos, Franța, Japonia, Australia și Coreea de Sud.

România nu a reușit să prindă final ape echipe, acolo unde vor evolua primele opt clasate în urma calificărilor. Ana Maria Bărbosu va prezentă în finala de la individual compus de vineri, unde s-a calificat cu al 19-lea punctaj, iar Sabrina Maneca-Voincea în finala de la sold de duminică unde a ajuns cu al optulea punctaj.

Pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 din Franța pentru clasare concurenții trebuiau să fie între primele nouă echipe după concursul de calificare. SUA, Marea Britanie și Canada sunt deja calificate la Jocurile Olimpice 2024 după ce au urcat pe podium la CM 2022. Regula competiția de la Mondiale este că intră la fiecare aparat câte patru gimnaste și se iau în considerare primele trei note.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?