Gimnastică artistică: Americanca Simone Biles, calificată în 6 finale la CM 2018 de la Doha

Americanca Simone Biles s-a calificat în 6 finale ale Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (Qatar), după concursul de calificare desfăşurat duminică, obţinând cele mai mari note la sol, sărituri şi bârnă, precum şi cel mai bun punctaj la individual compus.

La prima ei mare competiţie după JO 2016, unde a câştigat 4 medalii de aur şi una de bronz, Biles a făcut o demonstraţie de forţă, dominând autoritar calificările de la Doha.

La individual compus, Biles, triplă campioană mondială în 2013, 2014 şi 2015, a reuşit cel mai mare punctaj cu 60,965, concurs în care românca Denisa Golgotă a prins de asemenea finala, după ce s-a clasat pe 19 în calificări, cu 52,765 puncte.

Biles, 21 ani, a contribuit din plin şi la calificarea SUA în finala pe echipe cu un total de 174,429 puncte, la mare distanţă de Rusia (165,497) şi de China (165,196).

În calificările pe aparate, Biles a obţinut cele mai mari note la sol (15,333), sărituri (15,666) şi la bârnă (14,800). Chiar şi la paralele, un aparat unde nu excela, americanca s-a clasat a doua (14,866), devansată doar de belgianca Nina Derwael (15,066), dubla campioană europeană.

De notat că Rusia şi China, celelalte două forţe ale gimnasticii mondiale, nu au prins nicio finală pe aparate la sărituri, paralele, sol şi bârnă. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

4 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend