Gimnastică artistică: Cătălina Ponor, aleasă în Comisia Sportivilor din Federaţia internaţională

Gimnastică artistică: Cătălina Ponor, aleasă în Comisia Sportivilor din Federaţia internaţională

Fosta sportivă Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, a fost aleasă în Comisia Sportivilor din cadrul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, din partea ramurii gimnastică artistică feminină, potrivit site-ului forului mondial.

Ponor (34 ani), care va avea un mandat până în 2025, a primit 11 voturi din totalul de 20 exprimate de federaţiile naţionale, în turul al doilea al scrutinului desfăşurat în timpul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Kitakyushu (Japonia), câştigând duelul cu Jessica Lopez (Venezuela).

Cătălina Ponor o va înlocuit pe uzbeca Oksana Ciusovitina, care fusese aleasă la Mondialele din 2017, de la Montreal.

Ponor a câştigat în cariera sa cinci medalii olimpice, dintre care trei de aur la JO 2004, la bârnă, sol şi cu echipa. În cei 15 ani de carieră ea a cucerit şi cinci medalii la Mondiale, alături de numeroase alte distincţii. S-a retras din activitate în 2017.

Slovenul Aljaz Pegan (47 ani) a fost ales ca reprezentant al gimnasticii artistice masculine, primind 18 din cele 34 de voturi exprimate în al doilea tur al alegerilor şi câştigând duelul cu iranianul Saeedreza Keikha şi românul Marian Drăgulescu.

Ponor şi Pegan, campion mondial la bară fixă în 2005, vor fi şi membri în Comisiile tehnice ale gimnasticii artistice, misiunea lor fiind aceea de a face auzite vocile sportivilor şi faptul că acestea sunt luate în considerare.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul