Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu a cucerit argintul european și la sărituri

Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu a cucerit argintul european și la sărituri

Sportivul român Marian Drăgulescu (35 ani) a cucerit medalia de argint în finala de la sărituri, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină de la Berna, după ce câteva ore mai devreme obținuse și argintul la sol.

Drăgulescu a avut o medie de 15,316, după 15,433 la prima săritură și 15,200 la a doua. Românul a fost la egalitate cu armeanul Artur Davtian (15,316), care a luat și el argintul. Medalia de aur a fost adjudecată de ucraineanul Oleg Verniaev, cu media de 15,399 puncte.

Marian Drăgulescu a câștigat duminică și medalia de argint în finala de la sol, cu 15,333. El a fost devansat de rusul Nikita Nagornîi, 15,566, în timp ce medalia de bronz a revenit israelianului Alexander Shatilov, 15,300. La ediția de anul trecut a Europenelor, titlul la sol a fost cucerit de britanicul Kristian Thomas.

Marian Drăgulescu (35 ani) obținuse în calificări a treia notă la sol, 15,033, și a opta medie la sărituri (14,745). Drăgulescu mai avea la sol trei titluri, două medalii de argint și una de bronz la Europene, precum și patru titluri mondiale și o medalie olimpică de argint. Drăgulescu, gimnast calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, are la sărituri patru titluri mondiale, două medalii de argint și trei titluri europene.

Marius Berbecar și Andrei Muntean vor evolua duminică în finala de la paralele.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital