Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu poate participa la Campionatele Europene, a afirmat cardiologul său

Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu poate participa la Campionatele Europene, a afirmat cardiologul său

Gimnastul Marian Drăgulescu, care a suferit în luna iunie o operaţie la inimă, poate participa la Campionatele Europene de luna viitoare, a afirmat joi cardiologul său, Oren Iancovici, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

"Din punct de vedere medical, domnul Drăgulescu a fost tratat excepţional, a fost monitorizat de mai multe ori decât un pacient normal, tocmai pentru că stilul său de viaţă, ca sportiv de performanţă, impune alte condiţii faţă de un om obişnuit. Targetul lui şi al nostru este ca el să participe la Olimpiada de la Tokio în condiţii optime. Am semnat un document că este apt de a face activitate sportivă de performanţă şi din punctul nostru de vedere nu există niciun impediment sau o reţinere de a face orice activitate fizică susţinută şi de a participa la Campionatul European de la Glasgow", a declarat dr. Oren Iancovici, medicul cardiolog curant al sportivului şi directorul Centrelor de Excelenţă ARES.

În luna iunie, gimnastul Marian Drăgulescu a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă şi a fost tratat la printr-o intervenţie minim invazivă (o ablaţie). Intervenţia a fost realizată de dr. Dimitrios Lysitsas, reputat specialist cu experienţă internaţională.

Ablaţia presupune introducerea unor catetere prin venele femurale şi înaintarea lor până la nivelul inimii, în atriul stâng, unde sunt localizate cel mai adesea aritmiile complexe. Utilizând o sursă de energie, cateterele "ard" focarele electrice răspunzător de producerea aritmiei. Gimnastul român a beneficiat de investigaţii amănunţite înainte şi după intervenţie. A fost investigat cu ajutorul unui holter EKG de patru ori după intervenţia de ablaţie. Toate investigaţiile au arătat că aritmia a fost complet tratată.

Aritmiile cardiace apar la sportivii de performanţă dar şi la oameni obişnuiţi, de la copii de 4-5 ani, până la adulţi. Ele nu pun viaţa în pericol, însă în timp pot afecta calitatea vieţii şi, netratate, pot duce la afecţiuni cardiovasculare mai grave. În cazul gimnastului Marian Drăgulescu, s-a optat pentru tratarea aritmiei pentru ca aceasta să nu afecteze performanţele inimii sale în viitor, iar sportivul să poată concura la capacitate maximă la viitoarele competiţii sportive.

După cum s-a anunţat, Marian Drăgulescu, multiplu medaliat la JO, CM şi CE, a început joi un protest de trei săptămâni în faţa sediului Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru a obţine dreptul de a participa pe propria răspundere la Europenele 2018 de la Glasgow (2-12 august), aşa cum au procedat în trecut Marius Urzică, Andreea Răducan sau Cătălina Ponor.

Marian Drăgulescu, cu o medalie de aur şi două de argint la Europenele de anul trecut de la Cluj-Napoca, a suferit în luna iunie o operaţie la inimă şi vrea să participe la CE 2018, pe semnătură proprie, chiar dacă nu a primit avizul Institutului Naţional de Medicină Sportivă. Octuplul campion mondial a declarat că va picheta timp de trei săptămâni sediul MTS, între orele 14,00 şi 17,00, până va obţine acordul FR de Gimnastică de a concura la Glasgow.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria