Gimnastică: Fosta campioană olimpică Elena Şuşunova a încetat din viaţă la 49 de ani

Gimnastică: Fosta campioană olimpică Elena Şuşunova a încetat din viaţă la 49 de ani

Fosta gimnastă sovietică Elena Şuşunova, campioană olimpică la individual compus, în 1988 la Seul, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 49 ani, a anunţat Federaţia rusă de gimnastică.

Şuşunova a decedat ca urmare a unor complicaţii survenite după o pneumonie, conform unui oficial al federaţiei, citat de agenţia TASS.

La Olimpiada de vară din 1988, Elena Şuşunova a cucerit două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, la vârsta de 19 ani.

Ea a devansat-o cu doar 0,025 puncte pe românca Daniela Silivaş în concursul individual compus, după ce a obţinut nota 10 la ultimul aparat (sărituri).

Şuşunova a cucerit, de asemenea, 11 medalii între 1985 şi 1987 la Campionatele Mondiale, reuşina una dintre cele mai impresionate serii pentru o gimnastă într-un ciclu olimpic.

Ea nu a putut participa la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, din cauza boicotului statelor comuniste (cu excepţia României).
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online : Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut