Gimnastică: McKayla Maroney declară că a fost abuzată sexual de medicul echipei SUA

Gimnastică: McKayla Maroney declară că a fost abuzată sexual de medicul echipei SUA

Fosta gimnastă americană McKayla Maroney, campioană olimpică la Londra în 2012, afirmă, într-o confesiune publicată pe Twitter, că a fost abuzată sexual de medicul echipei americane, dr. Larry Nassar.

În vârstă de 21 ani, McKayla Maroney a pus capăt carierei de gimnastă anul trecut, având în palmares o medalie olimpică de aur (în concursul pe echipe) și trei titluri mondiale. Potrivit afirmațiilor fostei gimnaste, abuzurile, care au durat 7 ani, au început pe când ea avea 13 ani.

Miercuri, pe contul său Twitter, ea a dezvăluit momentele cele mai dureroase ale carierei sale, povestind agresiunile sexuale a căror victimă a fost când făcea parte din echipa de gimnastică a Statelor Unite, acuzându-l pe dr. Larry Kassar, care este în acest moment urmărit în justiție pentru abuzuri sexuale a zeci de tinere sportive. Textul său este însoțit de hastagul #MeToo, lansat de actrița Alyssa Milano, pentru a îndemna femeile să denunțe abuzurile sexuale ale căror victime au fost, în urma afacerii Weinstein, producătorul american de cinema acuzat în ultima vreme de abuz sexual asupra unor actrițe.

''Am fost abuzată de doctorul Larry Nassar, medicul echipei feminine americane olimpice, a scris McKayla Maroney pe Twitter. El mi-a spus că trebuie să primesc un 'tratament medical necesar, pe care îl aplica pacientelor sale de peste treizeci de ani'. Asta a început pe când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamente cu echipa națională, în Texas, și a continuat până când am părăsit sportul. De fiecare dată, acest om părea să aibă un motiv pentru a mă ''trata''. S-a întâmplat la Londra (la Jocurile Olimpice din 2012) înainte ca noi să câștigăm aurul pe echipe, și înainte ca eu să câștig argintul (la sărituri)''.

McKayla Maroney continuă descrierea calvarului său: ''Noaptea cea mai îngrozitoare din viața mea a fost când aveam 15 ani. Am zburat întreaga zi și toată noaptea cu echipa la Tokyo. El mi-a dat un somnifer în timpul zborului și ultimul lucru pe care îl știu este că m-am trezit singură cu el într-o cameră de hotel pentru a mă 'trata'. Am crezut că o să mor în acea noapte''.

Gimnasta americană își încheie mărturia spunând că visul său era să participe la Jocurile Olimpice. ''Am făcut-o. Am reușit. Însă nu fără să plătesc un preț'', scrie ea.

McKayla Maroney a încurajat și alte femei care au îndurat astfel de abuzuri sexuale să le denunțe: ''Amintiți-vă, niciodată nu e prea târziu să vorbim''.

De menționat că doctorul Larry Nassar a pledat vinovat în fața unei instanțe judecătorești din SUA pentru posesie de pornografie infantilă.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...