Gimnastică: Sandra Izbașa - Trebuie să le susținem pe fetele de la lot și să avem încredere că vor obține rezultate frumoase la Europene

Gimnastică: Sandra Izbașa - Trebuie să le susținem pe fetele de la lot și să avem încredere că vor obține rezultate frumoase la Europene

Fosta campioană olimpică Sandra Izbașa a declarat, sâmbătă, că le susține pe sportivele din lotul României și are încredere că ele vor obține rezultate frumoase la Campionatele Europene de gimnastică artistică, găzduite de Cluj-Napoca în perioada 19-23 aprilie.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Este foarte frumos că putem organiza o ediție a Campionatelor Europene în România. Sper să vină toți românii la Cluj ca să le susțină pe fete. Nu știu dacă mi-aș fi dorit neapărat să concurez în țară, dar eu m-am bucurat de toate Campionatele Europene la care am participat și unde am putut să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Acum trebuie să le susținem pe fetele de la lot și să avem încredere în ele că vor avea rezultate frumoase. Avem șanse peste tot. Dacă fetele vor fi sănătoase și își vor prezenta integralele pe care le antrenează în fiecare zi atunci cu siguranță vor veni și rezultatele frumoase", a afirmat ea.

Sandra Izbașa îi apreciază pe Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor pentru că se mențin în topul mondial la 36, respectiv 29 de ani. "Să nu uităm de Oksana Ciușovitina (Uzbekistan), care are 42 de ani și concurează la un nivel înalt. Așa că îi felicităm pe Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor pentru că la vârsta asta sunt încă motivați și reușesc să se mențină în topul mondial. Nu este deloc ușor. Ne dorim ca ei să facă rezultate frumoase la Cluj, dar și la Campionatele Mondiale. Doamne-ajută să concureze și la Jocurile Olimpice din 2020. Poți să faci gimnastică atâta timp cât îți place, te dedici și te ține corpul și mintea. Noi îi susținem până acolo unde vor ei să ajungă", a spus ea.

Campioana olimpică de la Beijing și Londra își dorește să promoveze cât mai mult Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, prima ediție pe care o organizează România după 60 de ani. "Voi face galerie, normal. Avem și noi o ediție a Europenelor și să nu facem galerie? Sunt sigură că vor fi mulți români. Ne dorim să promovăm cât mai mult această competiție și să vină suporteri și din țările vecine pentru că vrem să ne prezentăm onorabil în fața tuturor", a spus fosta gimnastă.

Sandra Izbașa a fost prezentă, sâmbătă, la selecția municipală pentru Școala de gimnastică Nadia Comăneci de la Stejarii Country Club, la care au participat peste 70 de copii. Programul intitulat Școala de gimnastică Nadia Comăneci este dedicat copiilor pasionați de sport, care doresc să învețe elementele de bază ale practicării gimnasticii sub îndrumarea unor profesioniști. În urma acestei selecții, 40 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani vor beneficia de cursuri gratuite în perioada martie 2017 — februarie 2018 sub îndrumarea Laurei Cristache, campioană mondială la gimnastică aerobică.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...