Giulia Safina, performanță istorică pentru tenisul românesc: Rezultat unic în lume, în acest moment

Giulia Safina, performanță istorică pentru tenisul românesc: Rezultat unic în lume, în acest moment

La 13 ani și 4 luni, Giulia Safina Popa e, momentan, cea mai tânără tenismenă din lume cu un titlu ITF Juniors de nivel J60 (sau mai mare) și a doua cea mai tânără româncă din istorie cu această performanță atinsă în proba de simplu, la o vârstă atât de fragedă, conform freelancer-ului Daniel Radu.

Sportiva din Oradea a realizat performanța amintită în Letonia, în orașul Adazi (suprafață hard, indoor). Categoria J60 a avut denumirea de J4 sau Grade 4 în trecut. Venită din calificări, Giulia a cedat maximum 7 game-uri în fiecare din meciurile disputate. Din cele 16 seturi jucate, șapte le-a câștigat la zero, inclusiv în fața unor adversare de 16-17 ani, clasate cu aproape 2.000 de locuri mai sus, la ora partidei.

Antrenată de tatăl său, Lucian Popa, ea a urcat la începutul săptămânii până pe locul 889. Anul acesta, a fost finalistă în cadrul prestigioasei competiții Les Petits As. În ierarhia Tennis Europe U14, Giulia Safina Popa se situează pe locul 2 și e, de asemenea, multiplă campioană națională. A fost doar al doilea turneu pe circuitul ITF Juniors pentru jucătoarea noastră, însă vor urma altele în viitorul apropiat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!