Giuliani: O procedură de demitere ar fi 'cel mai bun lucru' din punct de vedere politic pentru Trump

O procedură de impeachment la adresa lui Donald Trump în Camera Reprezentanţilor ar fi "cel mai bun lucru" care i s-ar putea întâmpla preşedintelui republican al Statelor Unite, transformându-l într-o "victimă" a democraţilor înaintea alegerilor din 2020, a considerat luni fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, citat marţi de DPA.

Într-un interviu telefonic pentru New York Daily News, Giuliani, care este şi avocatul personal al lui Trump, şi-a exprimat speranţa că Congresul nu va lansa audieri în vederea demiterii lui Trump ca răspuns la publicarea raportului final al procurorului Robert Mueller, dar a susţinut că preşedintele va avea de câştigat în cele din urmă dacă se întâmplă acest lucru.

"Pot să o facă dacă vor", a spus Giuliani despre democraţi. "Ar fi din punct de vedere politic cel mai bun lucru ce ar putea să se întâmple cu preşedintele? Sigur că da".

Preşedinta Camerei Nancy Pelosi este conştientă de riscul procedurii de demitere a lui Trump, a notat Giuliani.

"E îngrijorată de acest lucru întrucât îl va face pe preşedinte să arate ca o victimă", a declarat Giuliani. "Dacă încep o procedură de demitere, poporul american o va vedea repede că o vânătoare politică de vrăjitoare şi asta îl va face pe preşedinte o victimă", a insistat el.

Comentariile lui Giuliani au intervenit cu câteva ore înainte ca Pelosi, reprezentantă democrată de California, să organizeze o videoconferinţă cu democraţii din Cameră asupra raportului lui Mueller şi posibilităţii declanşării unei proceduri de demitere.

În raportul său publicat joi, Mueller sugerează mai degrabă Congresului să ia măsuri împotriva preşedintelui în legătură cu obstrucţionarea investigaţiei asupra legăturilor cu Rusia ale campaniei sale electorale din 2016 - o chestiune pe care unii democraţi au interpretat-o ca fiind o recomandare de impeachment.

Printre altele, fostul primar al New York-ului a recunoscut că raportul Mueller nu este un portret foarte măgulitor al lui Trump, care este descris ca un mincinos ce a încercat în mod repetat să submineze anchetele care îi vizau campania.

Dar, reiterând comentarii pe care le-a făcut cu o noapte înainte, Giuliani a spus că nu a fost o crimă pentru campania lui Trump să accepte ajutor rusesc înaintea alegerilor din 2016.

"L-aş fi sfătuit ca avocat: +nu o faceţi+, pentru că cineva poate să vadă că e rău - da, absolut", a spus Giuliani, referindu-se la o întâlnire din campania lui Trump în iunie 2016 la care a participat o avocată având legături cu Kremlinul. "Dar este ilegal? Nu", a adăugat Giuliani. "Este greşit? Nu ştiu, lăsaţi pe altcineva să stabilească. Nu lansezi (proceduri de) impeachment împotriva cuiva care face ceva greşit (...). Fiecare preşedinte a făcut ceva greşit", a adăugat el. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…