Giurgiu: 12 kilograme de canabis depistate la frontieră, în bagajele unui grec

Giurgiu: 12 kilograme de canabis depistate la frontieră, în bagajele unui grec

În bagajele unui cetăţean grec care încerca să intre în România prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, de la graniţa cu Bulgaria, au fost descoperite 12 kilograme de canabis, arată un comunicat al IPJ, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, descoperirea a fost făcută marţi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu poliţişti de frontieră de la Sectorul de Poliţie de Frontieră Giurgiu, sub coordonarea DIICOT- BT Giurgiu.

"În timpul acţiunii, a fost depistat un cetăţean grec, de 46 de ani, din Atena, Grecia, care se deplasa din direcţia Atena - Bucureşti. În urma controlului efectuat în bagajul acestuia, au fost descoperite opt pachete ce conţineau fragmente vegetale de culoare verde-oliv, susceptibile a conţine canabis, despre care bărbatul a declarat că le-a preluat, la data de 4 februarie 2019, de la un alt cetăţean grec. Odată transportate la Bucureşti, urma să le preda unei alte persoane necunoscute. Pentru transportul cantităţii de droguri, cetăţeanul grec urma să fie plătit cu o mie de euro", se arată în comunicat.

Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a stabilit că pachetele conţineau 11.955,7 grame de canabis.

În urma probatoriului administrat, faţă de cetăţeanul străin a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară, fără drept, a drogurilor de risc.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Giurgiu, urmând să fie prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Biroului Teritorial al DIICOT Giurgiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro