Giurgiu: Agent de poliţie cercetat penal pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual

Giurgiu: Agent de poliţie cercetat penal pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu este cercetat penal pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual, după ce a pretins şi primit sume de bani sau foloase de la mai multe persoane în legătură cu instrumentarea unor dosare penale, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

"Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a reţinerii cu privire la un agent de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu şi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta, precum şi măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârşirea a două acte materiale de luare de mită, trei acte materiale de trafic de influenţă şi fals intelectual", se arată în comunicat.

În perioada octombrie 2017 - iunie 2018, poliţistul a pretins şi primit sume de bani sau foloase de la mai multe persoane în legătură cu instrumentarea unor dosare penale, constatări ale unor fapte penale sau contravenţionale şi intervenţii pe care le-a exercitat pe lângă funcţionari ai unor instituţii de stat pentru eliberarea în regim de urgenţă a unor documente sau pentru neaplicarea unor sancţiuni contravenţionale unor terţe persoane, precum şi faptul că a întocmit în fals un proces-verbal de constatare şi sancţionare a unei presupuse contravenţii.

În cauză mai este inculpată o altă persoană, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi uz de fals, constând în aceea că în cursul lunii iunie 2018 i-a dat o sumă de bani agentului de poliţie pentru ca acesta să intervină pe lângă funcţionari din cadrul unei instituţii în vederii eliberării în regim de urgenţă a unor documente, persoana în cauză folosind în cadrul acestor demersuri un înscris falsificat.

De asemenea, o altă persoană este cercetată, în calitate de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”