Giurgiu: Coadă de aproximativ o sută de tiruri la trecerea PTF Giurgiu-Ruse, timp de așteptare de aproximativ o oră

Giurgiu: Coadă de aproximativ o sută de tiruri la trecerea PTF Giurgiu-Ruse, timp de așteptare de aproximativ o oră

Șeful ITPF Giurgiu, comisar șef Radu Leorda, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în acest moment sunt aproximativ o sută de tiruri care așteaptă trecerea frontierei prin PTF Giurgiu- Ruse, Bulgaria, iar timpul de așteptare pentru trecerea frontierei este de aproximativ 60 de minute.

* Trafic rutier închis pe podul de la Giurgiu între orele 7:25 — 12:20, de vineri până duminică

'Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 7,25 și 12,20 traficul rutier va fi închis pe podul de la Giurgiu situat pe DN 5 la km 64+884, în vederea efectuării încercărilor statice și dinamice necesare testării siguranței în exploatare a suprastructurii podului, iar pentru această perioadă este bine ca șoferii să se orienteze către rute alternative. Noi am transmis presei această informare și cu toate că ne așteptam să fie haos astăzi la frontieră, ca urmare a bunei mediatizări (...) șoferii au înțeles și au ales rute alternative și cozile formate la frontieră nu au depășit o sută de turisme și autocare în cursul dimineții, iar acum turismele și autocarele circulă în mod fluent, singurii care așteaptă sunt șoferii de tiruri, coada fiind de aproximativ o sută de tiruri pentru că se efectuează cântărirea pentru stabilirea taxei de pod și timpul de așteptare pentru trecerea frontierei este de aproximativ 60 de minute cu tendința de scădere', a declarat comisar șef Radu Leorda.

El spune că, într-o zi de vineri, prin PTF Giurgiu—Ruse tranzitează aproximativ două mii de mijloace de transport, iar rutele alternative recomandate la acest final de săptămână pentru a evita așteptarea la Podul Prieteniei sunt PTF Vama Veche, PTF Ostrov—Silistra, PTF Negru Vodă-Kardam pe raza județului Constanța, PTF Bechet-Orjahovo, PTF Calafat-Vidin pe raza județului Dolj și PTF Turnu — Măgurele, PTF Zimnicea în județul Teleorman.

Partea română a Podului Prieteniei s-a aflat în ultimul an în lucrări de reabilitare, iar acum se efectuează anumite probe, termenul limită pentru finalizarea lucrărilor fiind 22 noiembrie 2016.

AGERPRES / (AS — autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”