Giurgiu: Doi irakieni, prinși de polițiștii de frontieră după ce au sărit din trenul Rapid Sofia-București

Giurgiu: Doi irakieni, prinși de polițiștii de frontieră după ce au sărit din trenul Rapid Sofia-București

O tânără în vârstă de 22 de ani și un bărbat de 27 de ani, cetățeni irakieni, au fost depistați de polițiștii de frontieră giurgiuveni după ce au sărit din trenul Rapid 460 care circulă pe ruta Sofia-București, în încercarea de a intra ilegal în România.

''La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar, pe timpul efectuării formalităților de frontieră asupra trenului Rapid 460, care circulă pe ruta Sofia-București, polițiștii de frontieră au observat două persoane, un bărbat și o femeie, care au sărit din tren încercând sa evite controlul de frontieră. Polițiștii de frontieră au intervenit cu operativitate și au reținut cele două persoane, care au declarat că sunt cetățeni irakieni și nu au documente de identitate asupra lor", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPR) emis vineri.

Cei doi irakieni au fost conduși la sediul punctului de frontieră, pentru cercetări, iar la extinderea verificărilor, în același vagon din care au sărit cele două persoane, "a fost identificat un cetățean irakian, H.S.A., în vârstă de 35 ani, posesor al unui pașaport irakian și al unui permis de rezidență bulgăresc care urma să intre legal în România, precum și bagajele personale ale migranților".

În urma unui control amănunțit, asupra bărbatului a fost găsit un document emis de autoritățile bulgare pentru solicitanții de azil, iar asupra femeii a fost găsit un document de identitate irakian.

În cadrul cercetărilor, cei doi migranți au declarat că au plecat din Sofia, împreună cu H.S.A., și doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și, pentru că nu aveau documente de călătorie, când au ajuns în apropierea punctului de trecere a frontierei. s-au ascuns inițial în locul destinat roții de frânare manuală, iar apoi au sărit din tren, sperând să evite efectuarea controlului.

Pe timpul verificărilor, tânăra a solicitat asistență medicală, deoarece a declarat ca a consumat droguri pe teritoriul Bulgariei, fapt pentru care a fost chemată o ambulanță prin Serviciul de Urgenta 112 pentru a fi transportată la spital și a i se acorda îngrijiri de specialitate.

Ca urmare a celor constatate, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza Protocolului româno-bulgar, cei doi bărbați au fost predați autorităților de frontieră din țara vecină în vederea continuării cercetărilor.

AGERPRRS / (AS — autor: Camelia Bigan, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina