Giurgiu: Grupare specializată în trafic de minori, destructurată; 2 persoane - reţinute

Giurgiu: Grupare specializată în trafic de minori, destructurată; 2 persoane - reţinute

O grupare infracţională bănuită a fi specializată în trafic de minori a fost destructurată în urma a opt percheziţii efectuate în judeţul Giurgiu, două persoane fiind reţinute.

"Poliţiştii din cadrul BCCO Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu şi procurorii DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Giurgiu, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane - BCCO Bucureşti, au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori şi au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Giurgiu. Din cercetările efectuate până în prezent, există suspiciunea rezonabilă că persoanele bănuite ar fi recrutat, în vederea exploatării, sau ar fi exploatat sexual, prin obligarea la practicarea prostituţiei, mai multe fete minore", se arată într-un comunicat de presă emis, vineri, de IGPR.

În urma acestor percheziţii, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

"În cauză a fost stabilit faptul că, în perioada martie - iulie 2020, membrii grupului infracţional au recrutat prin metoda loverboy mai multe persoane vătămate minore, de sex feminin, pe care, prin acte de ameninţare, le-au obligat să practice prostituţia pe raza judeţului Giurgiu şi a municipiului Bucureşti, în schimbul unor sume cuprinse între 50 şi 100 de lei. În urma percheziţiilor au mai fost ridicate un pistol airsoft, o macetă, substanţe vegetale susceptibile a fi droguri, mai multe cartele SIM, mai multe telefoane mobile şi tablete şi alte bunuri susceptibile a fi folosite în activitatea infracţională", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu.

În cursul zilei de vineri, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul STPF Giurgiu şi al jandarmilor din cadrul IJJ Giurgiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro