Giurgiu: IPJ s-a autosesizat în cazul unui deținut eliberat din greșeală și care nu a fost găsit

Giurgiu: IPJ s-a autosesizat în cazul unui deținut eliberat din greșeală și care nu a fost găsit

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu, Cristian Șuță, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că instituția s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu după ce, pe canalele media, a apărut informația că un deținut de la Penitenciarul Giurgiu a fost eliberat din greșeală și nu a fost găsit pentru a fi reîncarcerat.

''La nivelul IPJ Giurgiu, în data de 1 noiembrie, a fost primită o solicitare de reîncarcerare a unui bărbat în vârstă de 28 de ani din localitatea Bolintin Vale, județul Giurgiu. Polițiștii din localitate au efectuat activitățile specifice și în aceeași zi l-au găsit pe bărbat la domiciliu, l-au ridicat și l-au predat polițiștilor de la investigații criminale, ulterior acesta fiind depus la Penitenciarul Giurgiu'', a menționat reprezentantul IPJ Giurgiu.

El a spus că, după respectivul eveniment, au apărut informații în mass-media că de la Penitenciarul Giurgiu au fost eliberați alți doi bărbați, din alte județe, pentru care, de asemenea, fuseseră emise ordine de reîncarcerare, iar unul dintre aceștia, din Vaslui, nu a fost găsit pentru a fi predat autorităților competente.

''În această situație, IPJ Giurgiu s-a sesizat din oficiu și a fost deschis, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu'', a declarat Cristian Șuță.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Dănuț Cazacu, a declarat, pentru AGERPRES, că polițiștii de frontieră desfășoară ''activități specifice'' pentru depistarea celui căutat ''în momentul în care acesta este dat în consemn la frontieră''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Arheologii cred că ceea ce au găsit până acum reprezintă doar „vârful unui vast iceberg artistic antic”

3 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...

4 Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

5 „Ne-au trimis ca pe animale la tăiere. Nu știu dacă mai scap”