Giurgiu: Primul caz de pestă porcină africană din judeţ, confirmat în satul Brăniştari

Primul caz de pestă porcină africană din judeţul Giurgiu a fost confirmat în satul Brăniştari din comuna Călugăreni, informează un comunicat de presă remis sâmbătă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit sursei citate, târgurile din Călugăreni şi Bolintin Vale au fost închise, iar în judeţ au fost instituite filtre de control rutiere şi de dezinfecţie.

"Închiderea târgului din localitatea Călugăreni, precum şi a celui din oraşul Bolintin Vale pe o perioadă nedeterminată, precum şi instituirea unor filtre de control rutiere şi filtre de dezinfecţie formate din patru reprezentanţi ai DSVSA Giurgiu, doi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi doi reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean sunt măsurile dispuse în seara zilei de 8 septembrie de către preşedintele CJSU, subprefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru, după ce a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în satul Brăniştari din comuna Călugăreni", se arată în comunicat.

Decizia CJSU a fost transmisă tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, măsurile fiind dispuse în conformitate cu adresa Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu privind confirmarea focarului de pestă porcină africană în satul Brăniştari din comuna Călugăreni, prin buletinul de analiză emis de către Institutul de Diagnostic de Sănătate Animală Bucureşti. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet