Giurgiu: Primul caz de pestă porcină africană din judeţ, confirmat în satul Brăniştari

Giurgiu: Primul caz de pestă porcină africană din judeţ, confirmat în satul Brăniştari

Primul caz de pestă porcină africană din judeţul Giurgiu a fost confirmat în satul Brăniştari din comuna Călugăreni, informează un comunicat de presă remis sâmbătă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit sursei citate, târgurile din Călugăreni şi Bolintin Vale au fost închise, iar în judeţ au fost instituite filtre de control rutiere şi de dezinfecţie.

"Închiderea târgului din localitatea Călugăreni, precum şi a celui din oraşul Bolintin Vale pe o perioadă nedeterminată, precum şi instituirea unor filtre de control rutiere şi filtre de dezinfecţie formate din patru reprezentanţi ai DSVSA Giurgiu, doi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi doi reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean sunt măsurile dispuse în seara zilei de 8 septembrie de către preşedintele CJSU, subprefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru, după ce a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în satul Brăniştari din comuna Călugăreni", se arată în comunicat.

Decizia CJSU a fost transmisă tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, măsurile fiind dispuse în conformitate cu adresa Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu privind confirmarea focarului de pestă porcină africană în satul Brăniştari din comuna Călugăreni, prin buletinul de analiză emis de către Institutul de Diagnostic de Sănătate Animală Bucureşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

4 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România