Giurgiu: Un tânăr afgan a călătorit pe osia unui TIR din Turcia până în România

Giurgiu: Un tânăr afgan a călătorit pe osia unui TIR din Turcia până în România

Un tânăr în vârstă de 18 ani din Afganistan a fost depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să intre în România prin PTF Giurgiu ascuns pe osia unui TIR care transporta fructe din Turcia pentru Moldova.

"În cursul nopţii, în jurul orei 2,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru Moldova. În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin fără documente de identitate asupra sa. În cadrul cercetărilor a fost stabilit faptul că bărbatul depistat este cetăţean afgan, în vârstă de 18 ani", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Tânărul migrant a declarat autorităţilor faptul că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului într-o parcare din Turcia, fără a avea consimţământul şoferului, a călătorit astfel până în România şi intenţiona să ajungă în Marea Britanie.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, tânărul, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

3 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Foarte interesante amănunte!