Giurgiu: Un tânăr afgan găsit fără cunoştinţă în remorca unui autocamion din Turcia, transportat la spital

Giurgiu: Un tânăr afgan găsit fără cunoştinţă în remorca unui autocamion din Turcia, transportat la spital

Un tânăr afgan în vârstă de 24 de ani, găsit fără cunoştinţă la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu în remorca unui autocamion care venea din Turcia, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, în autocamion a fost găsit şi un al doilea cetăţean afgan, în vârstă de 22 de ani, care era conştient.

"S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto din Turcia pentru Germania. În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii era tăiată în partea din spate, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunşi printre marfa transportată, doi bărbaţi. Unul dintre aceştia se afla în stare de leşin, motiv pentru care poliţiştii de frontieră l-au preluat imediat din remorca mijlocului de transport, acordându-i primul ajutor şi solicitând imediat sprijin medical", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, la faţa locului a sosit un echipaj SMURD care i-a acordat tânărului în vârstă de 24 de ani primul ajutor, apoi l-a transportat la sediul Spitalului Judeţean Giurgiu, pentru îngrijiri medicale.

După câteva ore, starea de sănătate a tânărului a devenit stabilă, acesta fiind condus pentru continuarea verificărilor în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

"În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 22 respectiv 24 de ani sunt din Afganistan şi s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania", se precizează în comunicatul ITPF Giurgiu.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?