Golf: Un club scoțian permite femeilor să devină membre, pentru prima oară după 273 de ani

Golf: Un club scoțian permite femeilor să devină membre, pentru prima oară după 273 de ani

Clubul scoțian de golf Muirfield a autorizat, marți, femeile să devină membre pentru prima oară în 273 de ani de istorie, un vot care deschide porțile pentru prestigiosul turneu British Open, informează AFP.

Sursa foto: Muirfield Golf Club / Facebook

Propunerea de a admite jucătoare de golf la "Honourable Company of Edinburgh Golfers" din Muirfield a fost aprobată de 80,2 la sută din membri, după ce anul trecut nu întrunise decât 64 la sută din voturi, sub majoritatea cerută, ceea ce a determinat excluderea clubului de pe lista participanților la British Open.

"Bine jucat, Muirfield, admiterea femeilor este decizia corectă", s-a felicitat pe Twitter prim-ministrul scoțian, doamna Nicola Sturgeon.

Clubul, ai cărui membri erau exclusiv bărbați de la înființarea sa, în 1744, revine astfel în circuitul British Open.

Muirfield a găzduit turneul de 16 ori, ultima oară în 2013, și va fi gazdă din nou în 2023. Prin această decizie, toate marile cluburi scoțiene acceptă acum femei.

În iulie anul trecut, membrii "Royal Troon" au acceptat cu o largă majoritate de voturi să-și deschidă porțile pentru femei. De asemenea, St Andrews a pus capăt celor 260 de ani de absență feminină în septembrie 2014.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie