Gorghiu: Am datoria de onoare să reduc decalajele între Oltenia și Ardeal, altfel nu ne mai numim PNL

Gorghiu: Am datoria de onoare să reduc decalajele între Oltenia și Ardeal, altfel nu ne mai numim PNL

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri seara, la mitingul organizat la Craiova de către PNL Dolj pentru susținerea candidaților liberali din Oltenia la alegerile parlamentare și a premierului Dacian Cioloș, că are datoria de onoare, în calitate de lider al PNL, să reducă decalajele între Oltenia și Ardeal.

"În numele Partidului Național Liberal vă spun un lucru, am o datorie de onoare, să reduc decalajele între Oltenia și Ardeal, altfel nu ne mai numim Partid Național Liberal. Avem o obligație de onoare pentru toată Oltenia: să facem locuri de muncă. Să ne uităm la Bihor, să ne uităm la Timiș, să ne uităm la Arad, la Cluj, la Brașov și la alte județe care nu au șomaj, care nu dau ajutoare sociale doar ca să creeze dependență, care au parcuri industriale și investitori, astfel încât să avem bunăstare pentru cetățenii noștri. În Oltenia, speranță este, dar administrație am senzația că nu este. O administrație care în Dolj produce 30.000 de șomeri mai bine pleacă acasă", a afirmat Alina Gorghiu în fața câtorva mii de participanți la mitingul PNL de la Craiova.

Președintele PNL le-a mai spus participanților la miting că ''iluziile împachetate frumos nu țin de foame'', că ''iluziile împachetate în poleială miros urât'' și tot ce înseamnă demagogie și populism "dă bine o zi, dă bine două zile, dar pe urmă ne costă viitorul".

"Partidul pe care îl conduc a făcut greșeli — și nu una, nu două, a făcut multe greșeli, dar pe care și le-a asumat de-a lungul vremii. Astăzi însă face cel mai bun lucru pentru România: a adus schimbarea clasei politice. Am venit cu 60% oameni noi pe liste, iar din aceștia pe locurile eligibile 30% sunt tineri sub 35 de ani", a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că Dacian Cioloș a reiterat, vineri, parteneriatul pe care îl are cu PNL pentru o viitoare guvernare "onestă, reformistă și în viitorul cetățeanului".

Prezent la mitingul de la Craiova, Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, a afirmat că în urmă cu un an s-a alăturat lui Dacian Cioloș știind că acesta este un profesionist desăvârșit, însă în acest an a descoperit că "omul Dacian Cioloș este și mai valoros".

"Dacian Cioloș este un om care are bun simț, este onest, este cinstit. Dacian Cioloș este un model pentru noi și cu toții trebuie să arătăm mai departe că Dacian Cioloș suntem noi de fapt. Noi suntem Dacian Cioloș și noi trebuie să ne clădim o soartă în această țară. Votându-l pe Dacian Cioloș înseamnă că votăm onestitatea și cinstea. Țara aceasta nu are nevoie de tătuci, nu are nevoie de despoți luminați, n-are nevoie de tirani. Are nevoie de bun simț, de onestitate și de cinste. De aceea votăm Dacian Cioloș", a spus Dragoș Pîslaru.

El a vorbit și despre performanțele echipei de fotbal Craiova Maxima, menționând totodată că această echipă a fost simbolul ''luptei împotriva sistemului'' și a dat semnul că ''se poate'' într-o societate în care Steaua și Dinamo ''aveau toate resursele și arbitrii".

"După revoluție am simțit pe propria noastră piele cum o echipă, un mit, niște oameni extraordinari au fost devastați din cauza corupției, infractorilor și a celor care au desființat echipa. De aceea, cred că dumneavoastră știți mai bine ca oricine ce înseamnă corupția, ce înseamnă necinstea, ce înseamnă interesul propriu și nu interesul comunității. Ei bine, la alegerile din 11 decembrie împotriva corupției și a celor care desființează visurile oamenilor luptăm", a spus Pîslaru.

La mitingul PNL de la Craiova organizat pe esplanada Teatrului Național "Marin Sorescu" au fost prezenți primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cel al Aradului, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, secretar general al PNL, precum și reprezentanții organizațiilor PNL din Argeș, Gorj, Olt, Mehedinți, Teleorman și Vâlcea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren