Gorghiu: Cine lipsește nemotivat de la voturile privind TVR și cazul Sebastian Ghiță nu se va regăsi pe liste la parlamentare

Gorghiu: Cine lipsește nemotivat de la voturile privind TVR și cazul Sebastian Ghiță nu se va regăsi pe liste la parlamentare

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat marți că liberalii care vor absenta nemotivat la voturile privind alegerea președintelui-director general al TVR și solicitarea DNA în cazul deputatului Sebastian Ghiță nu se vor regăsi pe liste la alegerile parlamentare.

Biroul Politic Național al PNL a adoptat, marți, o rezoluție cu privire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care candidează la alegerile parlamentare.

"Activitatea parlamentară este descrisă în această rezoluție ca un criteriu esențial în evaluarea unui candidat pentru alegerile parlamentare, adică componenta de comunicare, de proiecte legislative, de prezență la voturi importante ale PNL. (...) Dacă noi am fost cu toții de acord cu această rezoluție înseamnă că o aplicăm, votată fiind în unanimitate, încă de astăzi. Parlamentarii noștri vor fi prezenți la toate voturile importante, în mod obligatoriu. Astăzi la votul pe TVR, mâine la votul pentru ridicarea imunității. Sunt două voturi fundamentale pentru activitatea Parlamentului și, da, le-am spus foarte clar și eu și domnul Blaga și am și votat de altfel: cine lipsește nemotivat nu se va mai regăsi pe listele PNL în alegerile parlamentare. Nu este nicio amenințare, este doar o rigoare și o notă de seriozitate pe care o solicităm tuturor celor care sunt parlamentari în grupul PNL", a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a precizat că PNL va susține marți în plenul Parlamentului propunerea venită din partea Guvernului pentru șefia SRTv.

"Sunt curioasă, și eu și colegii mei, să vedem în ce măsură PSD va practica aceleași tertipuri de săptămâna trecută pentru a nu fi cvorum de ședință. Preferința lor pentru un TVR falimentar este absolut cunoscută, numai că noi refuzăm să girăm un asemenea proiect și ne dorim astăzi să vedem o conducere legitimă a televiziunii publice", a adăugat Gorghiu.

Hotărârea adoptată de BPN stabilește că PNL va propune pe listele sale parlamentare numai persoane cu competență profesională.

"Parlamentarii PNL vor participa la alegerile parlamentare din anul 2016 în calitate de candidați doar dacă îndeplinesc toate criteriile și normele de natură profesională, politică și de integritate stabilite de PNL", prevede documentul.

Rezoluția stabilește totodată că parlamentarii PNL se vor implica în alegerile locale.

"Înscrierea pe listele parlamentare se va realiza ținând cont de evaluarea întregii activități parlamentare desfășurate în actuala legislatură, de respectarea tuturor cerințelor referitoare la profesionalism, integritate, experiență, competență și performanță politică, dezvoltarea și susținerea dialogului cu cetățenii și societatea civilă, implicarea în cadrul alegerilor locale din 2016", stipulează rezoluția.

Parlamentarii PNL aflați în exercitarea mandatului vor primi sprijinul politic pentru obținerea unui nou mandat dacă respectă condițiile menționate.

În documentul adoptat sunt detaliate criteriile minimale pentru evaluarea activității parlamentare care vizează: îndeplinirea criteriilor de integritate, competență profesională pe un domeniu de activitate, calități de comunicator al politicilor PNL, sprijinirea campaniei pentru alegerile locale, participarea la dezbateri publice, atașament față de politica și doctrina liberală. În plus, la aceste criterii este adăugată evaluarea activității de parlamentar efectuată de copreședinții PNL împreună cu liderii grupurilor parlamentare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...