Gorghiu: Nu ne oprim aici cu demersurile pe care le avem de făcut pentru a putea susține două tururi de alegeri

Gorghiu: Nu ne oprim aici cu demersurile pe care le avem de făcut pentru a putea susține două tururi de alegeri

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, la Oradea, că liberalii 'nu se vor opri cu demersurile' pentru a ataca la Curtea Constituțională legea alegerilor locale în două tururi.

'Așteptăm legislația secundară. În principiu, așteptăm să vedem că se emite hotărârea de guvern privind data alegerilor, pentru a discuta cu juriștii din partid, în Biroul Politic Național, posibilitatea atacării (...)Vom vedea ce se întâmplă. Doar vreau să vă informez că nu ne oprim aici cu demersurile pe care le avem de făcut pentru a putea susține două tururi de alegeri,' a declarat, în conferință de presă, Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL a spus că, dacă va rămâne un singur tur, cei care se vor schimba, prin alegeri, vor fi undeva la 15-17 procente din total, în schimb, dacă vor fi alegeri în două tururi, 'infuzia de nou' va fi de peste 70 de procente.

'Ca atare, dacă tema generală de mai bine de jumătate de an din România, pe care societatea civilă, electoratul din România a impus-o, este aceea a schimbării clasei politice, a împrospătării ei, a identificării unor oameni care să aibă un bagaj politic fără să lezeze imaginea partidului sau cetățeanul, atunci singura cale de urmat este cea a alegerilor în două tururi de scrutin', a subliniat Gorghiu.

În ce privește așa numita 'lege a defăimării', inițiată de președintelui PSD, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu a declarat că, dacă nu va fi aprobată solicitarea PNL de a o întoarce la comisie, atunci liberalii vor vota împotriva acestei inițiative legislative, deoarece este 'o încercare de a cenzura orice drept la liberă exprimare'.

În condițiile în care inițiativa legislativă va întruni din partea PSD numărul de voturi suficient pentru a fi promovată ca lege, PNL o va ataca la Curtea Constituțională, deoarece liberalii o consideră o lege abuzivă și 'pedeapsa pe care o aplică românilor după alegerile prezidențiale.'

'Mai multe ong-uri, nu doar din România, ci și din afara României, din Bruxelles, ne-au atras atenția că obiectivul acestei legi și amenda mare este menită să descurajeze vocile critice nu numai din presă, dar și din societate. Aveți grijă ce scrieți pe facebook, ce vă scriu alții, pentru că amenzile domnului Dragnea sunt fabulos de mari', a spus Alina Gorghiu.

La conferința de presă au participat și copreședinte PNL Vasile Blaga, alături de secretarul general Ilie Bolojan (candidat pentru al treilea mandat la Primăria Oradea), viceprimarul Mircea Mălan—candidat pentru CJ Bihor, președintele PNL Bihor — Cornel Popa, senatorul Gavrilă Ghilea. În cursul zilei, va avea loc lansarea candidaților pentru alegerile locale, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…